El Cid

Han blev oskyldigt anklagad för förräderi. Han måste strida för sin heder och bevisa sin oskuld för sin hustru. Han segrade och blev känd som en krigare utan fruktan. Och han utses till härförare över de kristnas arméer.

Originaltitel El Cid
Regissör Anthony Mann
Manus Ben Barzman, Philip Yordan, Fredric M Frank
Genre Romantik, Krig, Äventyr, Drama, 60-tal
Skådespelare Charlton Heston, Sophia Loren, Raf Vallone, Geneviève Page, John Fraser, Gary Raymond, Hurd Hatfield, Massimo Serato, Frank Thring, Michael Hordern, Ralph Truman, Herbert Lom, Tullio Carminati

Raimo_1985
2019-07-12
Skådespelarna, särskilt Charlton Heston, är ju alltid bra men annars tycker jag de här mastodontfilmerna oftast är väldigt lika varandra. Men de är trevliga när man ser dem!
Zebulonm
2019-07-08
Väldigt lång och ändå hoppar man ibland fram flera år utan att man får veta det. Nä det här är inte i närheten av tex Ben Hur. Denna kunde gjorts så mycket bättre.
Jamesa
2017-03-16
Ok. Och jag är svag för mastodonter. Och Heston.
lilebroer
2015-03-29
Visste lika lite om El Cid och Spaniens historia innan som jag visste efter 182 minuter av Anthony Mann's känslolösa mastodontfilm.
Dutch
2015-02-09
Storslagen och maffig film som dessutom är jäkligt vacker. Vi gillar mastodontfilmer.
LTT86
2014-05-04
Jag älskar verkligen hur man gjorde filmer förr, men den här? Jag gillar verkligen Charlton Heston och tycker verkligen att han är en fantastik skådespelare, men här var han en skitstövel mot sin fru. Och filmen hoppade över flera år emellan utan att ge tecken på att dom gör det och det gav mig en stor "Ööööhh!?". Och för att inte nämna.... DET VAR SÅ TRÅKIG!!! Det här saknade allt spänning och förväntningar som Charltons andra filmer har. Så nej, en stark tvåa, för den här filmen gillade jag inte alls.
Brouhaha
2013-01-15
Får bli en svag 4'a ändå. Kan köpa att den är lite seg, men med Hestons närvaro blir det ju aldrig tråkigt.. En stund in tar den sig dock ordentligt. Och turnéscenen är ju mästerlig!
sirkurt
2011-08-30
Inte direkt usel, men inte jättebra heller, stundtals blir det segt och oengagerande och lite rörigt. Karaktärerna är stereotyper men man dras ändå med ibland på något sätt.
farbrorEscobar
2010-03-27
aldrig varigt så självmordsbenägen som när jag såg den här filmen.
jimmyringo
2009-10-18
Jag blev faktiskt smått besviken på denna mastodontfilm. Hade hoppats på att den skulle hålla samma standard som "Ben-Hur" eller "Spartacus, men tji fick jag! "El Cid" var genomgående ganska seg och oengageande. Jag rycktes inte med och tittade ideligen på klockan. Den saknar den svettiga spänning och engagerande dramatik som t.ex "Ben-Hur" har På plussidan finns Charlton Hestons pondus och de hyfsade krigsscenerna. Mer än så är det inte.