Eight Legged Freaks - Jättespindlarna anfaller
En stor mängd giftiga spindlar utsätts för ett gift som gör att de växer till enorma proportioner.

Originaltitel | Eight Legged Freaks |
Alternativ titel | Jättespindlarna anfaller |
Regissör | Ellory Elkayem |
Manus | Jesse Alexander, Ellory Elkayem, Randy Kornfield |
Genre | Komedi, Action, Skräck, Science Fiction, 2000-tal |
Skådespelare | David Arquette, Doug E Doug, Kari Wuhrer, Scarlett Johansson, Scott Terra, Leon Rippy, Matt Czuchry |
Lås alla dörrar, se till att inget kommer in i ditt hus; för nu är dem här; jättespindlarna!
En kompis till en liten pojkspoling har ungefär två hundra spindlar som har fått en sväng av ke... Läs mer »
Eight Legged Freaks är ett tydligt försök att göra det för monsterskräckisarna som Scream lyckades göra för sex år sen. Att kombinera skräck, spänning och samtidigt ha självdistans... Läs mer »
Omtitt. Vill minnas att jag tyckte den var bättre när det begav sig. Någon var inne på om det är en hyllning eller parodi till 50-talets monsterfilmer. Ja, det kan man undra, men väljer ändå att tro på det förstnämnda. Tycker den är välgjord för sin tid. Och jag brukar gilla genren. Men, jag har lite svårt för skräckkomedier alltså. Tycker det ska vara antingen eller. Blev så frustrerad av ljuden som ibland kom från spindlarna. Ett fjantigt "cartoonigt" ljud. Nästan så jag skulle vilja sänka den ett snäpp till bara för det, men blir ändå 5/10.
Varför ger en del bara en stjärna samtidigt som de påstår sig blivit roade av denna film? Den är värd minst en trea tycker jag. Den är rolig, spännande, lagom lång och har hyfsat tempo. Spindlar är läskiga och här är de både många, stora och aggressiva. Fy vad hemskt. Filmen hyllar också andra skräckisar på ett kul sätt, en fungerande mix av skämt och fasor. Overkligt? Självklart! Underhållande? Absolut!
Den hade trots allt ett visst underhållningsvärde.
Lyckad b-skräckis med underfyndiga skämt och en helhet som håller mig underhållen.
Bra är det verkligen inte men har i alla fall ett par kul scener. Istället för att se en film som är en hyllning till gamla klassiska monsterfilmer rekommenderar jag att man ser de gamla klassiska monsterfilmerna istället.
Detta är en ganska kul film. Fast den är gjord med glimten i ögat och man undrar ju om dom firar nostalgikänslan för gamla monsterfilmer från 50-talet eller driver med dom. 2+
För att vara en monsterfilm håller den bra.
Skräms bra i början men som i nästa alla skräckfilmer urartar den i slutet. Början är bra om än inte originellt (dumpade kemikalier gör att spindlarna växer) och mitten är riktigt underhållande (när spindlarna börjar ta för sig av ett gäng "bikers"). Så här långt i filmen är också specialeffekterna "nya för ögat". Ju längre filmen löper desto mer eskalerar den i tempo och handling, men det blir samtidigt mindre spännande. Slutet följer formulär 1A för filmer av detta slag och går till överdrift på flera sätt. Trots allt en positiv överraskning även om den inte når de höjder som "Hotet från Underjorden" nådde.
Tar inte sig själv på något större allvar, och det ska den inte heller. En bra balans av avsiktlig och oavsiktlig humor, och helt klart en film man kan se när man är hemma sjuk eller bakis.
Okej underhållning, men inget mästerverk precis.