Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Efter livet


Efter att ha lämnat jordlivet landar en grupp människor på ett slags mellanstation innan evigheten. Där får de, med hjälp av särskilda rådgivare, i uppgift att rannsaka sitt minne för att välja en enda situation från sitt liv - en situation vilken hon/han därefter i all evighet kommer att leva i.


Originaltitel Wandâfuru raifu
Alternativ titel After Life
Regissör Hirokazu Koreeda
Manus Hirokazu Koreeda
Genre Fantasy, Drama, 90-tal
Skådespelare Arata, Erika Oda, Susumu Terajima, Taketoshi Naitô, Kyôko Kagawa, Kei Tani, Takashi Naitô, Sadao Abe, Kisuke Shoda, Kazuko Shirakawa, Yûsuke Iseya, Hisako Hara, Sayaka Yoshino, Kotaro Shiga, Natsuo Ishido
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 630
Filmnummer 4172

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av orCa
I denna japanska film diskuteras döden. Allt hemska, obehagliga och skrämmande som relateras vanligtvis med döden, har i denna vackra tillställning förvandlats till en ändlös saga. Inget lidand...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2021-12-11
Kan väl i grunden hålla med de negativa kommentarerna, fast för mig når den nog ändå upp till en svag trea. Konceptet är intressant och jag gillar den tråkiga byråkratiska stämningen, men tycker väl också det finns gott om utrymme för att göra det här bättre.
hsimpson
2020-05-28
Varför blir filmförståsigpåare så till sig i trasorna så fort någon försöker blanda fakta och fiktion? Samma sak med Kiarostamis "Under körsbärsträden", som också är hiskeligt överskattad. Det här är Kore-edas överlägset sämsta film i min bok, efter åtta sedda. Visst, den har några fina stunder, men den är väldigt mellanmjölkig.
Zebulonm
2020-03-31
Den bara mal på. Visst har den sina stunder, men den blir seg i det långa loppet.
gunnur
2016-11-13
Den växlade liksom aldrig upp. Intressant tema men den behöver en remake baserat på samma idé.
Hypostas
2016-05-15
Hyfsat finstämd film, men jag blir inte så där väldigt berörd, tyvärr.
#54
2015-08-13
Fin, utan att bli överdrivet sentimental.
Bandersnatch
2014-12-10
Mycket mycket fascinerande. Settingen är intressant (smått absurdistisk), genomförandet är intressant (känns som en dokumentär), de tankar den väcker är intressanta. Och så vidare. Meditativ, fast klippningen ger den ett rätt trevligt tempo. Snygg var den också.
bad_droidboy
2014-03-11
Trist, faktiskt ingenting positivt att säga om denna över huvudtaget
m4e
2013-10-26
Vacker japansk höstmiljö med en verkligen speciell handling. Ett antal personer anländer till en anläggning där de får reda på att de är döda. De ombeds välja ut ett minne från sitt liv som sedan ska återskapas i en kortfilm. Handling och skådespelare var mycket intressanta. Men hade personligen problem med att avgränsa rummet... Var befann de sig egentligen? Det blev distraherande, stundtals. Ändå en stark 3:a.
Sznax
2013-09-05
Finstämd och oerhört trevlig. Trevar runt lite väl mycket under andra halvan och filmen vet inte riktigt när den skall ta slut. Betyg 6.8
Visa äldre kommentarer »