Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Efter bröllopet


Jacob arbetar på ett barnhem i Indien. Han är dansk, men har inte varit bosatt i hemlandet på tjugo år. Nu hotas barnhemmet av nedläggning på grund av dålig ekonomi. Helt oväntat blir Jacob en dag kontaktad av Jörgen, en mycket rik företagare i Köpenhamn, som erbjuder sig att donera en stor summa pengar för att därmed rädda institutionen. Jörgens enda krav är att Jacob måste resa hem till Danmark för att skriva under alla papper. Efter ett möte med sin välvillige mecenat, blir Jacob också inbjuden till dennes dotters bröllop...


Originaltitel Efter brylluppet
Alternativ titel After the Wedding
Regissör Susanne Bier
Manus Anders Thomas Jensen
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett Knudsen, Stine Fischer Christensen, Mona Malm, Christian Tafdrup, Niels Anders Thorn, Julie R Ølgaard, Claus Flygare, Ida Dwinger, Neel Rønholt
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4838
Filmnummer 40478

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av crawler
Susanne Bier, Danmarks mest svenskvänliga regissör, tar ännu en gång plats på bioduken och sin vana trogen är det ett rejält genrespektakel hon bjuder på. För Bier tycker om att rama in sina ...   Läs mer »

Kommentarer


idaho1981
2021-06-26
Fantastiskt skådespeleri och intressant historia. Tog flera oväntade vändningar.
Dele
2021-06-19
Susanne Bier vet hur man gör film. Fritt från krusiduller och utan att krångla till det går hon rakt in på kärnan, pekar på det viktiga och skapar känslostark meningsfullhet. Sedan kryddas det med små frön om annat väsentligt angående den position människan och världen befinner sig i. Fint!
apelsin
2021-04-27
En av dom mest gripande filmer jag någonsin sett.
Valarn
2020-02-05
Såg om efter kanske 10 år. Rent estetiskt inget vidare men den är stark. Scenen, "dödsdansen", i slutet med efterföljande samtal i sovrummet var magnifikt.
Rai
2018-02-25
Löjligt att ge denna värdelöst filmen full pott!!!
Barneyk
2016-12-24
Stor och mångbottnad film med en makalös Lassgård och en ytterst skarp Mikkelsen. inte helt enkel på något sätt men jag känner aldrig så mycket som vissa delar av filmen hade behövt. Fyran är minst sagt solklar men inte så stark som den kanske egentligen förtjänar.
RustyFilm
2016-12-07
Ett känslomässigt familjedrama helt befriat från skurkar. Susanne Bier står får regin och det jobbet liksom fotot sköts utmärkt. Manuset däremot kunde kanske ha tagit det hela lite längre (kanske en annan väg också). Men det är bra film, helt klart.
BrutusBeefcake
2016-02-13
Tycker att filmen är otroligt stark hela vägen. Finfint drama som engagerar! Jag vill ge ett extra plus till musiken, som var helt fantastisk och gav filmen det där lilla extra. (11/15)
Korben_Dallas
2015-07-01
De två danska hivudbrudarna är vackra troll. Egentligen ser jag ingen mening i att skriva såna subjektiva grejer för de ger ju ingen nåt. Fast tycker man att kvinnor är som vackrast när de gråter får ni ju många goa scener ;)
AlbertSpica
2015-05-23
Börjar ok men blir bättre o bättre, kom en del tårar den sista halvtimmen. Lassgårds bästa prestation och den bästa filmen jag sett av bier.
Visa äldre kommentarer »