Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

EDtv


Ed är en helt vanlig kille som lever ett helt vanligt liv - tills han blir huvudpersonen i True-TV och filmad dygnet runt! Plötsligt blir hans liv en enda soppa. Kamerorna finns där och förevigar varje pinsamt ögonblick, som sedan diskuteras i både press och TV...


Originaltitel Edtv
Alternativ titel Ed tv
Regissör Ron Howard
Manus Lowell Ganz, Babaloo Mandel
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Matthew McConaughey, Ellen DeGeneres, Woody Harrelson, Rob Reiner, Elizabeth Hurley, Jenna Elfman, Martin Landau, Dennis Hopper, Adam Goldberg, Sally Kirkland, Clint Howard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6555
Filmnummer 156

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av
En film gjord i avsky mot dagens tv-stationer som inte visar någon som helst respekt mot de som filmas. Det enda som räknas är tittarsiffror. En komedi av Ron Howard, skaparen av Apollo 13 och Rans...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av ausa
Först kom Truman Show om en kille som är omedveten om att hela han liv filmas och att alla runt omkring honom är betalda skådespelare. Och nu kommer EDtv, som också handlar om en kille vars liv ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-09-05
Vilken smörja! Här fanns inte mycket att hämta...
Stygga-Vargen
2017-08-02
Bland det sugigaste jag sett.
karlmats
2017-07-26
En film som andas 90-tal med en ung Matthew McM som inte är lika irriterande som han brukade vara på den tiden, faktiskt är han t.o.m. lite charmig. Reality-TV har ju nånting fascinerande över sig, eller egentligen inte själva programmen utan folket som följer dem, hur kan det här bli så efterfrågat? Det intressanta blir alltså inte att följa McMs liv, utan hur allting runt omkring utvecklas. Samtidigt är det en lättsam komedi som inte bryr sig om att utforska alltför mycket utan är mer intresserad av att skapa lite mysstämning och ett och annat skratt här och där. Det är en ganska trevlig film, trodde länge på 3an men när jag funderat klart kan jag inte riktigt motivera den utan stannar på en stark 2a.
JoeL431
2015-08-19
Den har så lite samtidigt som så mycket :D. Skön upplevelse, trots att den åldrats dåligt med tanke på teknikens utveckling sedan -99 och "vardagsliv i media" blivit standard precis som skandaler hos gemene man. McConaughey är charmör och Ellen ser precis likadan ut som nu, 16 år senare.. Alien?
Dele
2015-03-05
Slutet känns onödigt, men på det stora hela är detta en lite kul känga till media- och kändiskulturen.
amotherscrime
2015-02-03
Har absolut inget minne av att ha sett denna film.
Krille80
2014-11-15
En film som får symbolisera ordet underprestation. Ron Howard kan inte ansträngt sig speciellt mycket i arbetet med denna film. Detsamma kan man säga om skådespelarna och manusförfattarna. Detta är en sådan film som man bara tittar igenom och så fort eftertexterna börjar rulla så har man redan glömt av vad filmen handlade om. 1+
Grillo
2012-11-17
Problemet med den här filmen är ju att den är just det den försöker kritisera. Man känner hela tiden att man inte borde underhållas av historien som berättas i ED TV eftersom det är en verklig persons historia, men sen kommer man på att det ändå är en dramatisering och då behöver man ju inte bry sig längre... Alltså förtar filmen dessutom sitt eget syfte. Lite förbannad över mediekulturen blir man ju trots allt ändå.

2011-06-28
Funkar helt ok när man är på humör uppenbarligen.
Djason
2010-08-14
Som underhållning en tråkig fredagskväll fungerar den riktigt bra men någon tipp toppfilm är det absolut inte.
Visa äldre kommentarer »