Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Eden


Droger, sex och ett konstant dunkande beat - det är några av de element som präglade 90-talets franska dansmusikscen. Vi får genom tonårskillen Paul närma oss kretsen kring den numera kultförklarade elektroduon Daft Punk.


Originaltitel Eden
Regissör Mia Hansen-Løve
Manus Mia Hansen-Løve, Sven Hansen-Løve
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Félix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Hugo Conzelmann, Zita Hanrot, Roman Kolinka, Hugo Bienvenu, Vincent Lacoste, Arnaud Azoulay, Laurent Cazanave, Paul Spera, Greta Gerwig, Laura Smet, Golshifteh Farahani, Brady Corbet, Arsinée Khanjian
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 73
Filmnummer 111694

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ghostface
2020-06-24
Filmen är främst en tidsskildring med ett långt tidsspann och ett nedslag i en subkultur. Filmen är lätt att se på men man bryr sig tyvärr inte om karaktärerna särskilt mycket förrän det är slut. Svagt betyg.
KyLLo
2018-09-16
En rörig historia och för lång, men filmen går att se och musiken lättar upp, även om Daft Punk inte är några idoler för mig. Svag trea.
StureStenhög
2015-12-13
Det är ganska okej på de flesta plan det här, men likt många andra filmer som utspelar sig under lång tid så blir det lite för hackigt berättat. Filmen består därför mestadels av ytliga nedslag och vaga karaktärsskildringar, men den håller mig iaf någorlunda intresserad hela vägen. Den lyckas även hyfsat med att förmedla upplevelsen av en tid och en plats, åtminstone till en början, känslan av tidens gång infinner sig aldrig riktigt. Historien känns igen lite för väl också, och det är bara miljön som erbjuder någonting nytt. Är man intresserad av den så är nog filmen att rekommendera, men för mig blev det hela bara en axelryckning, en liten för lång sådan dessutom
KimEkberg
2015-09-21
inte mer än okej, men okej.
Taliah
2015-08-15
Fantastisk musik, helt ok film.
Tonti
2014-11-15
Helt okidoki. Precis som regissörens förra film är det lite för estetiskt utslätad med alla rena miljöer och snygga fejs och den utdragna tidsperioden känns kanske inte helt motiverad. Samtidigt är det skickligt gjort med snyggt flyt och följsam kamera. En del långa åkningar genom folkhaven i klubbarna är riktigt fina. Gruppen man följer är löst tecknad vilket är skönt för den fördjupning som Paul sen får bidrar väl inte med så jättemycket. Förmodligen en bra bild av en tid, men det vet jag egentligen inget om.