Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Eddie the Eagle


Michael ?Eddie? Edwards var en osannolik men modig brittisk backhoppare som aldrig slutade tro på sig själv. Med hjälp av den rebelliska och karismatiska coachen gav Eddie aldrig upp utan tog sig till de Olympiska spelen i Calgary 1988. Där vann han fansens hjärtan och blev känd som ?Eddie The Eagle?.


Originaltitel Eddie the Eagle
Regissör Dexter Fletcher
Manus Simon Kelton, Sean Macaulay
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Taron Egerton, Hugh Jackman, Jo Hartley, Keith Allen, Iris Berben, Christopher Walken, Tim McInnerny, Mark Benton, Ania Sowinski, Daniel Ings, Edvin Endre, Rune Temte, Mads Sjøgård Pettersen, Marc Benjamin, Jim Broadbent, Tom Costello (II), Jack Costello
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 564
Filmnummer 117123

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Albion1
Jag kommer ihåg hur roligt det var när Eddie the Eagle tävlade för Storbritannien i OS. Nationen uppmuntrade denna skenbara förlorare att gå ut och göra sitt bästa och han exemplifierade allt ...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2020-12-27
Tänker direkt på Sveriges förbundskaptenen i fotboll Janne Andersson när jag ser denna! Liknande utseende samt att ingen trodde på dem, men dem visade motsatsen genom envishet och att aldrig ge upp. Skillnaden är dock att det går att bli coach på detta visset än idag, men tyvärr inte sports utövare. Tråkigt att det blivit så (Skitnödigt) med regler inom sporter nu för tiden då allt handlar om pengar.
Bozze80
2019-04-13
En riktigt varm och fin feelgood film. Egerton är lysande i huvudrollen, i övrigt så skiljer det enormt i kvalitet mellan skådespelarna, tyvärr. Men det går att bortse ifrån när den både är rolig och ledsam på samma gång, och fylld av värme och kärlek. En underbar idrottskarriär som förtjänade en så här pass bra skildring!
dafreakish
2018-04-29
Denna biografifilm om den mest osannolika "idrottsmannen" i historien har absolut sina poänger. Problemet med filmen är dock dess amerikaniserade känsla. Ibland blir det så sötsliskigt att man vill gömma ansiktet i kudden. Detta faktum är synd då en rak och verklighetstrogen biografi hade varit betydligt bättre.
Maggan04
2018-03-31
Visst, filmen har sina missar... Eller "författarens frihet" i manuset. Men det är en fantastisk historia. En riktig kämparanda fyller hela filmen med värme. Att den trots allt får en 5a av mig är för att jag efteråt såg en intervju av Eddie och vad han själv tyckte om filmen. Lika entuastisk nu som då. Vilken människa.
Bomkia
2018-03-26
Vet inte hur mycket i historien som stämmer, men det är småtrevligt feelgood. En film att slå på en seg söndag. 3+
Zingostar
2018-01-13
En riktig feelgood film enligt mig som levererar vad en feelgood film ska. Är riktigt bra spelad också. En film jag rekommenderar för filmkvällen.
Robkiller
2017-12-08
Sportfilm av det vanliga slaget, även om det bygger en del på riktiga händelser... Jackman är väl bra, men inte mycket mer att hämta härifrån.
Gordyal
2017-08-27
Man får ganska exakt vad man kan förvänta sig och hoppas på. För den petige finns så klart mycket att klaga (ingen hoppade med v-stil i Calgary, backhoppning är inte en alpin gren, man gör två hopp i en tävling etc.), men det är ju inte det som är det viktiga. Att få återuppleva The Eagle på detta roliga och hyfsat träffande sätt känns bra, även om det så klart är ytterst slätstruket. Men lite mer Walken hade inte skadat. (8+/15)
AjaxSwan
2017-02-01
Helt ok, även om jag hade högre förväntningar. Intressant och värmande historia, men ingen skrattfest. 3:a (6/10)
karlmats
2016-12-22
En feel good-film i en genre som jag är lite svag för. Även om man får ta historien med en grävskopa salt om man vill veta nånting mer om Eddie själv så kan man se det lite som en hyllningsvideo till backhoppningens egen Forrest Gump. Jackman är bra och Christopher Walken spelar väl mer eller mindre sig själv så hur dåligt kan det bli. Eddie själv är ett riktigt mongo men man charmas ändå lite av honom och backhoppningsscenerna är snyggt filmade. Om inte annat får man lite mer respekt för de som hoppar. En bagatell, men en trevlig sådan och jag är snäll och avrundar uppåt den här gången. En svag 3a.
Visa äldre kommentarer »