Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Eastern Promises


Anna är en idealistisk ung barnmorska som inte skyr några medel för att ta reda på sanningen om en rysk flicka som dör i hennes armar under en förlossning. De enda ledtrådarna som Anna har är innehållet i flickans handsväska - en dagbok och en tändsticksask. Det hela leder Anna rätt till den ryska maffians innersta kretsar där hon presenteras för dess nyaste medlem Nikolai. Vad Anna inte har en aning om är att Nikolai är den som tar hand om "det som blir över", det vill säga, han är mannen som säkerställer att lik är omöjliga att identifiera och som ser till att mördarna inte går att spåra. För att göra det hela ännu värre visar det sig att dagboken Anna har tagit hand om innehåller bevis mot Nikolais chef, samtidigt som det i den finns information som kan hjälpa till att rädda livet på många människor.


Originaltitel Eastern Promises
Regissör David Cronenberg
Manus Steven Knight
Genre Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Mueller-Stahl, Sinéad Cusack, Donald Sumpter, Jerzy Skolimowski, Mina E Mina, Raza Jaffrey, Josef Altin, Sarah-Jeanne Labrosse, Tereza Srbová, Tamer Hassan, Tatiana Maslany (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7575
Filmnummer 55120

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av kadaver
I ett regnigt London en kväll sitter en man hos sin barberare. Samtidigt kliver en höggravid, blödande flicka, vädjandes för hjälp, in i en närutik. Mannen dör, flickan dör, barnet överlever...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av rikirock
Barnmorskan Anna som spelas av Naomi Watts (The ring, King Kong) dras in i en farlig härva när en ung kvinna dör i hennes armar under sin förlossning och lämnar en liten flicka efter sig. Hon sky...   Läs mer »

Kommentarer


Commandante
2023-05-05
Helt ok film. Det är dock lite för mycket klichéer kring det ryska som stundtals gör att filmen nästan känns parodisk.
Olof_Gronlund
2022-12-30
Ingen film i min smak helt, men den fungerar. Viggo gör en fin insats, gillar att där är några långa scener och stämningen. Inget jag höjer till skyarna dok som många verkar göra.
Stygga-Vargen
2021-09-25
Naomi Watts och Viggo Mortensen bjuder på bra skådespel. Filmen i sig är också bra även om slutet kunde ha gjorts bättre.
BlueViper
2021-07-03
Svag fyra. Särskilt Viggo och fightscenen lyfter den till fyran. Watts insatts men kanske mest hur rollen är skriven är lite störig.
the-godfather
2021-03-04
En film av Cronenberg som är helt okej, men inte så mycket mer. Mortensen spelar bra men Watts skådespel är ganska störande. Själva historien är okej men den griper aldrig riktigt tag i en, dock så är filmen aldrig tråkig och fungerar bra en torsdag förmiddag.
dudson
2020-07-01
Välgjord och sentimental snygg film med en intensiv svärta- Viggo verkligen äger detta!
fisk0
2020-02-01
Att de inte hade en enda rysk skådespelare eller ens rysk dialogcoach i filmen förtar känslan en hel del. Väldigt mycket stereotypt engelskt tal med "rysk brytning", men historien var väldigt engagerande och snygg. Hade väl lite förhoppningar på att det skulle vara mer av en Cronenbergsk vinkel på Lilja 4-Ever än det var i slutändan, men trots bristerna så var det en väldigt bra film.
Genstruktur
2017-10-30
Majgadd, den långhåriga mannen i folkdräkt som spelar dragspel och sjunger. 
RustyFilm
2016-12-07
Det här thrillerdramat handlar om den ryska maffian i London. De av Cronenberg (regissör) ganska så hårt utmejslade karaktärerna spelas väl av väl valda skådisar, t.ex. Viggo Mortensen, Naomi Watts och Vincent Gassel. Mästerligt foto
92axha10
2015-10-18
Cronenberg vet hur man tar en mörk ton och får det att fungera. Svårt att sätta ord på det hela men kort sagt så är detta en spännande och gripande film.
Visa äldre kommentarer »