1.7
2000
USA, Tjeckien
107min
IMDb
I staden Sumdall i det magiska Izmers rike använder den skyddande regeringen Karmosinvakterna kungaspiran för att kontrollera de alltid kraftfulla gyllene drakarna och fredsväldet.
Med kejsaren död och med hjälp av en mördares gift, ärver den 16 år gamla prinsessan Savina inte bara tronen, utan också den kungliga spiran. Med en ungdomlig idealism bestämmer hon att alla människor ska vara lika, från icke adliga personer till regerarklassen, magihanterande trollkarlar. Detta passar inte alls trollkarlarna, så Archmage Profion leder en revolt i rådet mot Savinas regler, och tvingar henne att lämna ifrån sig den kungliga spiran.
Originaltitel |
Carroll Cartwright, Topper Lilien |
Genre |
Äventyr, Fantasy, 2000-tal |
Skådespelare |
Jeremy Irons, Bruce Payne, Justin Whalin, Marlon Wayans, Robert Miano, Tomás Havrlik, Thora Birch, Edward Jewesbury, Zoe McLellan, Lee Arenberg, Kristen Wilson, Richard O'Brien (I) |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
4291 |
Filmnummer |
3604 |
\"Du polarn!?\... Läs mer »
En fantasyfilm baserad på det legendariska rollspelet med samma namn. Konceptet är detsamma men känns inte lika brett eftersom det håller sig inom handlingens ramar.
För länge sedan i riket Izm... Läs mer »
Regissören Courtney Solomon och manusförfattarna Topper Lilien och Carroll Cartwright har fått till någonting riktigt sorgligt. Den onde Profion vill ta över kungariket - för att göra det behö... Läs mer »
Sämre än sämst, såg den här filmen i USA och jag tror jag lämnade biosalongen och åkte hem....
Jag gillar faktiskt den här filmen. Tycker den är spännande och välgjord. Bra skådespelare och snygga specialeffekter.
Dåliga skådisar och dåliga effekter. Det enda som fick mig att se färdigt var Jeremy Irons och att D&D var det första RPG jag spelade i början på 80-talet. Nostalgin fick sig en törn dock, för det kändes aldrig som spelet gjorde.
Vet inte vad jag ska tycka om det här riktigt. Å ena sidan är den ett hån mot allt vad D&D är. Å andra sidan är den något av en hommage till alla tidiga äventyr man spelade när vad som helst med en gnutta anknytning till tomtar och troll kunde dyka upp och ens rollpersoner kunde vara precis hur banala och fåniga som helst.
när ja såg den första gången för 14 år sen på vhs.då fattade ja inte filmen för då hade ja inte spela DD.men nu har ja gjort det är ja ännu mer förvirrad för det n har inget med DD.det är en ritkigt dynga till film
Lutade länge åt en tvåa då jag tyckte den var charmig i sin B-ighet. Men till slut tröttnade jag mer och mer och när filmen tar sig själv på för stort allvar blir det bara pinsamt.
Svag tvåa. Jeremy Irons räddar upp den lite.
En av de sämsta filmer som någonsin gjorts. Som ett extralångt dåligt avsnitt av Xena utan lika bra manus, skådespeleri, story, effekter, kostym, regi, charm eller något.
UNDVIK!
Lågbudgetfantasy brukar inte sluta väl, och gör det inte här heller. Fantasy måste vara visuellt övertygande helt enkelt. Tyvärr håller inte heller berättelsen eller persongalleriet någon högre klass, Jeremy Irons och Bruce Payne till trots. Undvik!
ååh herre gud skådespeleriet sög så sjukt mycket!