Duell bland bergen

En före detta järnvägsarbetare anlitas för att stoppa banditer från att stjäla lönen av de nuvarande järnvägsarbetarna.

Originaltitel Night Passage
Regissör James Neilson
Manus Norman A Fox, Borden Chase
Genre Western, 50-tal
Skådespelare James Stewart, Audie Murphy, Brandon De Wilde, Dan Duryea, Dianne Foster, Elaine Stewart, Jay C Flippen, Herbert Anderson, Robert J Wilke, Hugh Beaumont, Jack Elam, Tommy Cook, Paul Fix, Olive Carey, James Flavin, Donald Curtis, Ellen Corby, John Daheim,

Bokföringsprogrammet Mineko

2016-03-12
Sömnig och energifattig. Men riktigt fina naturmiljöer och kameraåkningarna på tåget imponerade och jag kan bara tänka mig hur häftigt det hade varit att uppleva dem på bioduken.
Djason
2011-08-12
Western gjordes bäst mellan 50 till 70 talet, denna film är inget undantag. Snygga tågscener.
Mexikanen
2010-09-09
Tycker det var en skön och avslappnad stämning genom hela filmen. Tågscenerna var riktigt härliga att titta på. En svag fyra stämplar vi!
AirikrStrife
2010-01-03
stewart i en västern är ALLTID bra
jimmyringo
2009-08-16
En av 50 - talets sämre westerns. Ospännande och trist.
goeran
2008-03-26
En ganska standardbetonad westernfilm; men James Stewart gör ju jobbet som vanligt. Tjusiga höstbilder i technicolor är ett plus liksom Dimitri Tiomkins musik.
Bomkia
2005-12-11
Ok litet västernäventyr som blir snäppet bättre tack vare lite mer rationell behandling av onda och goda och lite halvtrevliga plotwtwists. Men det är ju inte direkt Stewarts bästa western-rulle... Stark trea.