Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Du levande


Du levande visar den mänskliga varelsen, i hennes storhet och i hennes ynklighet, hennes glädje och sorg, hennes självsäkerhet och vilsenhet, hennes längtan efter att bli älskad och bekräftad; en varelse som man både vill skratta åt och gråta över.


Originaltitel Du levande
Alternativ titel You, the Living
Regissör Roy Andersson
Manus Roy Andersson
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Elisabet Helander, Jan Wikblad, Jugge Nohall, Jessica Lundberg, Björn Englund, Fred Anderson, Bengt CW Carlsson, Elisabeth Jörgensen, Kemal Sener, Leif Larsson, Ollie Olsson, Birgitta Persson, Eric Bäckman, Rolf Engström, Jessica Nilsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5183
Filmnummer 52975

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Henkoo
2018-02-12
Scenen med Annas dröm räcker för att få högsta betyg av mig. So fint..så himla fint. Men även sorgligt.
Ghostface
2017-11-20
Samma känsla som i "Sånger..." med vissa klockrena scener men lite för mycket sång och upprepningarna höll inte riktigt samma klass men ändå riktigt bra.
RustyFilm
2016-12-11
Det här gick visst hem bland filmfestival folket. Men inte hos mig. Jag föredrar Roy A som reklamfilm-makare (eller tidig produktion, En kärlekshistoria). Den absurda humorn träffar väl även mig en del men att i 1 1/2 timme befinna sig i en gråbrun försvenskad öststatsmiljö är för mycket. Dystert.
labi
2016-06-23
Roligare än Sånger... Roy is one of a kind. "Det är ju en dag i morgon också ".
Barneyk
2016-04-03
Klart bättre än första! Mycket roligare och mer lättsedd. Men känns samtidigt inte lika allvarlig och seriös. Pretantionerna känns lite mindre här. Men ändå något jag gillade betydligt mer! Lite sömnigt och småtråkig emellanåt, men flera goda skratt och uttråkad var jag aldrig riktigt.
Myeuphoria
2016-02-20
Når inte riktigt samma klass som de andra två i trilogin, även om den här också rör om mitt inre något enormt. Det är underbart hur människorna porträtteras och hur vardagstråkigt och långdraget är så jävla vackert. Jag kanske bara behöver se den två gånger till för att förstå filmens djup?
Dele
2015-12-13
Inte lika stark som "Sånger..." men en utmärkt uppföljare. Fantastiskt bildspråk återigen och med samma befriande klarhet i människans varande i innehållet. Den komiska kryddan skänker lite befriande värme och gör att känslan av upprepning uteblir. Svag femma.
#54
2015-01-06
Jag tycker nog att det här är den bästa delen i trilogin. Fantastisk!
paninaro
2014-12-16
Träffar mig inte alls på samma självklara sätt som Sånger från andra våningen. Men nog är det en fin fortsättning, om än berättad på en annan nivå än dess föregångare. Här är det mindre symboltyngd samhällskritik och en närmare studie av individer och dess strävan efter mening med livet. Såg den direkt efter jag sett Sånger.., kanske därför jag inte drabbades lika hårt. Men en stark trea är det utan tvekan.
myslas
2014-11-16
Bättre än "Sånger från andra våningen" som jag tycker är lite ojämn. Några av scenerna här är bland det mest tragikomiska man sett på film.
Visa äldre kommentarer »