Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Draktränaren


Den tonårige vikingen Hiccup lever på ön Berk där befolkningen kämpar emot plundrande drakar för sin överlevnad. Hiccup är mest känd för sin oförmåga att slåss mot drakarna och får ständigt order om att hålla sig undan i stridens hetta. Under en nattlig drakattack verkar det dock som att han lyckas med att skjuta ned en drake. Ingen tror på hans påstådda bedrift så han beger sig själv iväg för att hitta draken. Hiccup kommer att inse att mycket av det man tidigare känt till om drakar varit fel.


Originaltitel How to Train Your Dragon
Regissör Dean DeBlois, Chris Sanders
Manus William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Jay Baruchel (röst), Gerard Butler (röst), America Ferrera (röst), Craig Ferguson (röst), Jonah Hill (röst), Christopher Mintz-Plasse (röst), T J Miller (röst), Kristen Wiig (röst), David Tennant (röst), Robin Atkin Downes (röst), Philip McGrade (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8205
Filmnummer 77100

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av sethgecko
Draktränaren berättar historien om en ung grabb som växer upp i en fornnordisk by. Byn blir ideligen attackerad av drakar som ställer till besvär. Den unge grabben är tanig och inte så bra på ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av frienatic
Draktränaren ger oss hisnande kameraåkningar i en fin berättelse som stärker 3D-filmens frammarsch som ett nytt medium som kan bidra till nya filmupplevelser, inte bara kassaklirr för filmbolagen...   Läs mer »

Kommentarer


djonipony
2023-09-27
Märkligt att den är på topp 250 men helt ok. Skönt med lite säckpipa och scotsk dialekt Fr Craig Ferguson och Butler.
Dele
2022-01-30
Jag är väl gammal och grinig men jag tycker det är synd att så många (nyare) tecknade barnfilmer berättas så hysteriskt med snabba klipp och överkryddas med försök till kickar, som om man inte litar på barnen/publiken. Storyn här rymmer förutsättningar, och det är snyggt gjort, men hela upplösningen blir bara för bombastisk och orealistisk för min smak. Vad är det för fel på att få barn att känna utan att det ska vräkas på med action, eld och våld i överflöd?
Djason
2021-01-17
Skönt tempo och rolig humor. Snygga animationer.
karlmats
2020-09-14
En härlig tecknad film ändå, det kan kanske vara de snyggaste animationerna jag sett på film faktiskt utan att jag tänker efter speciellt noga. För en gång skull blev jag sugen på att se denna i 3D då jag kan tänka mig att den vore ännu snyggare då. Drakar är ju härliga djur och när man här animerar dem som stora flygande katter blir de ju extra tilltalande. Variationen på dem är också imponerande. Jay Baruchel är en störig fan, han klarar sig ändå ok här men jag hade gärna sett nån annan göra rösten till Hiccup. Å andra sidan håller man ju på den lilla parveln så nånting rätt måste han ju ha gjort. Storyn i sig är inget spektakulärt men karaktärerna och miljöerna är så pass bra att man ändå blir indragen i detta från början till slut. Dreamworks bästa film förutom Madagaskar och det är en stark 3a som sätts, hoppas de håller stilen till uppföljarna.
Rai
2019-01-27
Den barnfilmen är rätt hyfsad...
92axha10
2018-01-23
Inget nytt i fråga om struktur men den gör den här typen av historia riktigt bra. De lyckades verkligen fånga relationen mellan de olika karaktärerna. Trevlig film för hela familjen och alla åldrar.
Tatty
2017-04-24
Ingen dålig film men inte riktigt min filmsmak. Är inte mycket för drakar.
Applekingen
2017-04-01
Tillsammans med Kung fu panda är det här dreamworks absolut bästa film.

2016-03-07
På gränsen til en femmer.
Rehn108
2016-01-23
Jag kan inte riktigt förstå den allmänna kärleken till den här filmen. Jag har sett kanske 7 filmer från DreamWorks Animation, och det här är den jag gillar minst. Den mest förutsägbara dramaturgin och den minst inspirerande storyn.
Visa äldre kommentarer »