Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Dragged Across Concrete


När två poliser blir avstängda från tjänst, måste de ge sig in i den kriminella världen för att skipa rättvisa.


Originaltitel Dragged Across Concrete
Regissör S Craig Zahler
Manus S Craig Zahler
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Mel Gibson, Vince Vaughn, Tory Kittles, Michael Jai White, Thomas Kretschmann, Jennifer Carpenter, Laurie Holden, Don Johnson, Udo Kier, Fred Melamed, Justine Warrington, Matthew MacCaull, Primo Allon, Jordyn Ashley Olson, Vanessa Bell Calloway
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 215
Filmnummer 131333

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2021-01-04
Enormt utdragen film. Fattar inte vitsen med att allt ska ta sådan tid. Pretentiöst! (4+/15)
Bumbi78
2020-12-10
En lite mer jordnära Zahler som känns lite för lång och är driven av dialoger. Inte så mycket "rakt på" som tidigare vilket jag saknade. Gibson och Vaughn är dock mycket bra och Zahlers mycket speciella stil finns alltid.
Hakvin
2020-12-02
Årtiondets regissör. Steven Craig Zahler är vad Quentin Tarantino var den första halvan av 1990-talet. Till skillnad från Tarantino så jobbar Zahler i motvind, med ett tema och en stil som skulle kunna sammanfattas som raka motsatsen till 2010-talet. Det är starkt, modigt, smart, snyggt, manligt och originellt. Denna filmen visar att Brawl in Cellblock 99 INTE var en one-hit-wonder utan en grund till en ny film-epok. Dragged Across Concrete är mer än en action-thriller med attityd. Den berör med sin jordnärhet och där har vi en ingrediens man inte kan hitta i en Tarantino-film.
Afflicter
2020-11-05
En film som verkar leva på konceptet slow burn. Zahlers definitivt minst våldsamma film är i stället dialogtung och lite underlig. I princip alla inblandade (med ett synligt ansikte) i stöten visar sig ha förvånansvärt rent mjöl i påsen, så vem som ska komma ut med livet i behåll är egentligen ett mysterium ända till slutet.
Sliggis
2020-11-05
Tar sig mot slutet. Lite för lång.
finkan
2020-07-26
Nja, alldeles för lång
Andreas_
2020-04-12
Helt okej rulle av S Craig Zahler som verkligen är en annorlunda regissör och försöker gå sin egen väg, har läst att många tycker att han försöker vara någon "Tarantino light" men jag håller inte med, han har en egen stil helt klart och även om hans manus inte är dom mest originella så är hans sätt att filma på helt klart originell, jag diggar, liksom hans två tidigare filmer, det känns lågbudget men är ändå väldigt snyggt och realistiskt gjort när det kommer till actionsekvenserna, gillar verkligen att han varken klipper sönder sina filmer bara för att passa den stora massan och han använder sig inte av massa kass CGI utan när blodet skvätter så känns det verkligen som på gamla goda tidens actionfilmer. Denna är nog minst speciell och minst våldsam av hans övriga filmer och manuset är som sagt inte något nytt under solen men han har ett berättarspråk som gör att åtminstone jag alltid sugs in och med i hans berättelse och jag tycker absolut inte att 159min känns för långt, det blir aldrig tråkigt och jag gillar karaktärerna och Mel Gibson och Vince Vaughn är verkligen bra och har ett riktigt härligt samspel, övriga mindre roller görs även dom bra, inte en film som jag kommer se igen på länge men verkligen en film som jag kommer komma ihåg, betyget är en stark 3:a och 4:an är verkligen nära.
StureStenhög
2019-11-21
Det känns som att Zahler verkar i ett parallellt universum där den kommersiella filmen inte är dramatiskt annorlunda än vår, men väldigt mycket bättre. Han gör trots allt inte smala filmer, men han har en egen stil och han kör den ända in i kaklet. Att han tydligen hellre valde en begränsad release snarare än att klippa ner filmen till en mer publikvänlig speltid ska han ha stor cred för. Och den långa speltiden är inget problem, jag var fullt engagerad hela vägen. Allt är så snyggt strukturerat, och jag uppskattar verkligen att han lägger got om tid på att etablera karaktärerna. Här finns också flera kreativa och skickligt regisserade sekvenser. Filmen lyckas dessutom fånga den amerikanska samtiden på ett sätt som få filmer törs göra just nu, åtminstone på det här ickedömande sättet. Tyvärr är handlingen dock lite för ordinär, och det får det här att kännas lite tomt i efterhand. Men trean är ganska stark
Bengt_a
2019-11-10
Riktigt usel. Någon slags Tarantino-wannabefilm, men för lång, för förutsägbar, onödigt våldsam med meningslösa avrättningsscener (OK, det är ju lite Tarantino...), och för många avtändande inspelningsfel (öppna dörrar som plötsligt är stängda, tidslinjen stämmer inte överens med månfaserna som zoomas in, och ett gäng andra ologiska saker) vilket gör att detta var riktigt bortkastad tid.
best_jeppe
2019-10-13
Förväntade mig mer men den var helt okej. Zahler har en märklig begåvning som gör att jag bara sugs in i hans filmer. Han kan göra väldigt alldagliga saker väldigt fascinerande. Samtidigt så pratar hans karaktär väldigt onaturligt. Jag menar, Gibson och Vaughns karaktärer pratar inte som riktiga människor. På något sätt känns det som att Zahler försöker emulera Tarantinos dialoger men misslyckas. Filmen är extremt lång men det händer egentligen inte så värst mycket alls. Trots det så kändes den inte så lång och blev aldrig tråkig men den gav inte så mycket heller. En stabil 3a.
Visa äldre kommentarer »