2.6

Draculas vålnad

Tredje filmen i Hammers Dracula-serie. Greve Draculas hem skuggar stadens kyrka och flera unga kvinnor dör. För att häva förbannelsen utför två präster en exorcism på Draculas hem. En av dem råkar dock återuppväcka greven med sitt blod och hamnar i hans våld. Som hämnd på exorcismen bestämmer sig greven för att sikta in sig på den andra prästens brorsdotter.

Originaltitel Dracula Has Risen From The Grave
Regissör Freddie Francis
Manus Anthony Hinds
Genre Romantik, Skräck, 60-tal
Skådespelare Christopher Lee, Rupert Davies, Veronica Carlson, Barbara Ewing, Barry Andrews, Ewan Hooper, Marion Mathie, Michael Ripper

converse
2018-09-23
Postern är bättre än filmen.
2016-05-20
Här må det saknas en story som håller ihop, men jag gillar den här smaskiga historian ändå. Lee äger naturligtvis samtliga scener han medverkar i och är alltid en fröjd att se.
DrJW
2015-10-18
De som gör den här sevärd är Christopher Lee (må han vila i frid), annars så var den här rätt dryg och hade några plotholes.
Punkliv
2015-09-07
Lite väl mycket kärleksdravel och lite väl lite Dracula. Den öppnar starkt med kyrkscenen, sedan blir det segt som sirap. När Dracula och prästen till slut kommer till byn tar den sig igen och lyckas rädda helheten till en okej Hammer-rulle.
Krelian
2015-04-01
För mycket trams, för lite Dracula.
Lotso
2014-09-29
I sin helhet gillade jag verkligen denna filmen. Den har sina småproblem i början och har ingen riktigt röd tråd. Men när karaktärerna väl introduceras så kommer filmen verkligen igång. Karaktärerna är väldigt intressanta och jag var mer investerad i dem än vad Dracula gjorde. Christopher Lee äger fortfarande rollen och likaså är atmosfären, stämningen och musiken helt fantastiska. Introt till filmen var också riktigt härligt. Dracula Has Risen from the Grave är definitivt en av de bästa Dracula filmerna från Hammer och lever verkligen upp till dess titel. Detta är en jag verkligen rekommenderar!
100tonvalspäck
2013-08-21
En av de sämsta Dracula-filmer jag sett. Den stora behållningen, Christopher Lee, är med alldeles för lite och hans charmante, ondskefulle och mystiska mörkerprins blir en bifigur till ett packe ointressanta och lättglömda karaktärer. Ingen spänning, ingen charm, inte värd att se.
martineden
2012-04-26
[rek. 2] Överraskande bra uppföljare till HORROR OF DRACULA. Denna är gjord i samma stil som de övriga Hammer-filmerna; färgstarka miljöer, om än något kitschiga. Det finns många bra element här som t. ex. den fallna prästen i Draculas tjänst. Vissa saker är tyvärr väldigt 60-tal, men jag gillar scenografin överlag och gillar Draculas entréscener. Mycket bra inledning och jag tycker hela konceptet fungerar bra, även om man manusmässigt halvvägs in i filmen går lite vilse och tappar fokus. Christopher Lee är bra som greven. Överförväntan! Helt okej!! 3.
dudson
2012-02-09
Rätt tam&blek Dracula film där det saknas den där lilla Xtra kryddan och manus för att få ihop det till ett Hammer mästerverk...
Ondskapt
2011-10-11
Sedvanligt Hammer-mys där Lee's Dracula är det mest minnesvärda. Annars är det snygga miljöer, härligt rött blod, fagra damer och en allmänt njutbar stämning över hela filmen.