2.3

Dracula: Död men lycklig

Fastighetsmäklaren Thomas säljer ett engelskt gods till en greve Dracula. Han hypnotiseras till att bli Draculas "slav" och följer denne på hans färd till England. Löst baserad på Bram Stokers klassiska roman.

Originaltitel Dracula: Dead and Loving It
Alternativ titel Det våras för Dracula
Regissör Mel Brooks
Manus Mel Brooks, Rudy De Luca, Steve Haberman
Genre Komedi, Skräck, 90-tal
Skådespelare Peter MacNicol, Steven Weber, Leslie Nielsen, Amy Yasbeck, Mel Brooks, Lysette Anthony, Harvey Korman

Skapad 2019-12-15 av cineasten89
Att Dracula är en känd figur, är ingen idé att förneka. Historier om en vampyr som bor uppe i slottet har gått i sekler, men det var författaren Bram Stoker som skrev ner den berömda historien...   Läs mer »

Makta
2018-12-10
Stundvis rolig men en av Nielsens sämre filmer. Stark 2a kanske?
gjoob
2018-02-25
Ganska långt mellan skratten och det är endast Nielsen som framkallar dem. Inte en av hans bästa.
2018-01-01
Nej, inte en av Leslie Nielsen bättre filmer, tror inte ens att jag drog på munnen än enda gång!!

2017-06-10
En helt okej komedi.
Ful_fisk
2016-11-06
Underskattad. Både rolig och elegant. Nielsen gör sin Dracula utmärkt, men Steven Webers underbart stela britt och framför allt Peter MacNicol stjäl egentligen showen med sina galet roliga insatser.
2016-10-28
Filmen är måttligt underhållande och man får sig ett par skratt, men som helhet är den bara larvig. Svag 2:a.
malin93
2016-05-28
Ugh, fånigt var ordet. Denna kan inte ha kostat många kronor att göra. Blev inte alls underhållen av filmen utan satt mest och väntade på att den skulle ta slut. Synd, för den hade kunnat vara mycket bättre.
jlam
2015-08-23
Humorn går på tomgång men den är roande för skräckfilmsfans, inte minst med den zigenska (för jag antar att hon inte kvalar in som EU-migrant) trollpackan i början. MacNicol är också en klippa i rollen som...Reinfeldt. Fan, jag är ju roligare än Mel Brooks.
martineden
2014-12-26
[rek. 1] Inte helt misslyckad, men den är ju inte alls i samma klass som YOUNG FRANKENSTEIN, som är ett verkligt mästerverk i parodigenren. Det finns en hel del roligheter och jag tror att ett av filmens genomgående gags är parodieringen av det dåliga skådespelet och det dåliga brittiska accenterna av Keanu Reeves och Winona Ryder från BRAM STOKER'S DRACULA och detta är ganska roligt men det gör samtidigt att filmen lider lite. En helt okej film. 2.
2014-10-29
Mel Brooks parodi. Den här gången om Greve Dracula. En film som kan jämföras med hans tidigare parodi "Young Frankenstein ””Det våras för Frankenstein". Men till skillnad från den har Mel Brooks här tappat lite av den fingertoppskänsla han hade i det Oscarnominerade mästerverket från 1974. 3-