Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Dracula A.D. 1972


Året är 1972, det är exakt 100 år sedan Dr. Van Helsing förintade Dracula. Men när ett par ungdomar får för sig att återuppväcka den gamle greven, måste en ättling till Van Helsing rycka ut och tillintetgöra honom ännu en gång.


Originaltitel Dracula A.D. 1972
Alternativ titel Dracula Today
Regissör Alan Gibson
Manus Don Houghton
Genre Fantasy, Skräck, 70-tal
Skådespelare Christopher Lee, Peter Cushing, Stephanie Beacham, Michael Coles, Christopher Neame, Marsha A Hunt, Caroline Munro, Janet Key, Michael Kitchen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 114
Filmnummer 14313

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Lotso
2014-09-30
I sin helhet är detta inte direkt den bästa eller mest underhållande Dracula filmen från Hammer att kolla på. Jag gillar idén att den utspelar sig nutiden (då filmen kom ut, 1972), men filmen gör inte så mycket med det trots sin potential. Ungdomarna är ointressanta och endimensionella. Men Peter Cushing och Christopher Lee är som vanligt fantastiska, och trots att den utspelar sig 1972 har filmen inte glömt bort dess atmosfär och scenografi som gör dessa filmerna härliga och underhållningen är på topp. Denna filmen får mycket skit, det håller jag inte med om för jag ser hellre om denna än Taste the Blood of Dracula igen.
Bomkia
2013-08-18
Jag gillar när Cushing springer runt i 70-talets London, men det blir väldigt lite Lee i den här filmen. Ungdomsgänget som tar upp större delen av historien ganska löjligt. Tycker de kunde gjort något klart bättre med ideen om en "nutida" Dracula än den här sega historien. 2a.
Ondskapt
2012-06-25
Hammer på 70-talet är tamigfasen grejen alltså! Cushing är fenomenal, alla är snygga och Lee är superond. Svängig musik, läckra miljöer och ett gött driv raktigenom. Love it!
Bumbi78
2012-06-01
Lee är med alldeles för lite vilket kändes synd då den här uppdaterade och uppoppade versionen är riktigt bra. Svängig musik och allmänt drogliberalt London med allt vad det betyder. Den stora behållningen här är den åldrade Cushing som gör en mycket bra roll.
johnaleks
2012-01-03
helsings comeback var efterläntad. tänk om alla filmer i hammers dracula-serie handlat om kampen mellan helsing o dracula, det hade blivit episkt
precineadd
2011-09-18
bollen missar målet helt och hållet här.
Kurganen
2009-05-30
Jag trodde verkligen att den här skulle vara den sämsta Dracula-rullen i Hammer Horror-serien. Ett misslycka försök att uppdatera karaktären. Men icke! Tvärtom är det en av de bästa. Inte bara talar Dracula lite mer om än mycket lite men det är också en extremt välgjord film, såväl manus som regi känns mer moderna till skillnad från de andra. Musiken är fantastisk! Helt annorlunda från tidigare filmer och det funkar mycket bra. Den svarta mässan är spännande och välgjord, Dracula är förbannad och Peter Cushing skönt sofistikerad, en främmande fågel i en värld av hippt språk och festarmentalitet. Mycket bra. Jag rekommenderar den verkligen!
schramm
2009-04-02
Oväntat lyckat försök att modernisera Dracula. Det enda man kan klaga på är väl att Lee är med lite väl lite, annars var det här toppen!
XenoMorph
2007-05-11
Hyfsat underhållande, men Dracula borde gett sig ut lite i staden.
idd
2006-05-09
i hammers 6:e dracula film (om man inte räknar brides of dracula) e cushing tillbaks å hammer visar att de även kan göra grymt bra film i modern (70-tals) miljö! musiken e inte den vanliga stråkfanfaren utan 70-tals-blaxplodisco vilket funkar hur bra som helst! lika pampigt å härligt som vanligt!
Visa äldre kommentarer »