1.7

Dr. T & kvinnorna

Dr. T är en mycket populär gynekolog i Dallas och 90% av hans patienter är kära i honom, till och med hans sköterska Caroline skulle ge vad som helst för att hamna mellan hans lakan. Dr. T avgudar "kvinnan" som fenomen och inte bara som sexobjekt. Han är lyckligt gift med Kate och de har två vuxna döttrar, DeeDee och Connie. Men familjelyckan börjar snart hotas av Kates konstiga uppförande. När Kate plötsligt försvinner och återfinns badandes naken i en fontän, inser Dr. T att hon behöver professionell vård. Hans liv blir allt mer kaotiskt och hans patienter blir allt mer krävande. När han lär känna den nyinflyttade och starka kvinnan Bree får han äntligen det stöd han så väl behöver.

Originaltitel Dr. T & the Women
Alternativ titel Doctor T & the Women
Regissör Robert Altman
Manus Anne Rapp
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Helen Hunt, Richard Gere, Liv Tyler, Laura Dern, Kate Hudson, Robert Hays, Shelley Long, Farrah Fawcett, Tara Reid, Janine Turner, Andy Richter, Lee Grant

2014-11-22
Min första tanke är att jag vill ge denna poäng det sämsta betyget möjligt för den är riktigt usel och man hoppas att annars duktige regissören Robert Altman skäms var han än är.........MEN så börjar jag minnas alla de fantastiska kvinnliga skådisar som gör är bra och verkligen spelar ut på ett härligt sätt. Dessa kvinnor höjer betyget lite. 2-
Bakfia
2014-10-20
Hahahahahah sjukaste filmen i historien!
Gigi1943
2014-09-06
Vet att jag såg den här för länge sen men för att kunna betygsätta och kommentera så var jag tvungen att se lite en gång till (såg sista halvtimmen, det räckte), den var precis så dålig som jag mindes den, att den i alla fall fick en tvåa är för att jag är snäll idag ...
precineadd
2013-08-12
Efter att ha sett 31 av 33 Altman-filmer i kronologisk ordning och kommit till denna ökända är det svårt att se den som en total katastrof. Altmans misslyckade filmer är överhuvudtaget rätt lika varandra. Hans panorama-stil, dvs filmer utan strikt intrig där åskådaren liksom bara minglar runt hos karaktärerna i två timmar, fungerar inte om skådespelarna inte är tillräckligt bra eller med på noterna. Dr T är ett exempel på det, liksom A Wedding, Pret a Porter, Kansas City, OC & Stiggs, Buffalo Bill, Fool for Love etc. När skådespeleriet fungerar kan det däremot bli fantastiskt (Short Cuts, The Player, Cookies Fortune, Gosford Park, McCabe, 3 kvinnor, mfl)
JackMicro
2013-07-08
Råkade se denna på tv och blev nyfiken när jag såg regissörens namn. Usch, vilket besvikelse.
knytt
2012-08-30
Jag hoppas någonstans att det är jag som har missat någon extra botten eller några lager ironi. Hutlöst konstigt. Hade kanske varit underhållande i all sin förvånansvärt starka smaklöshet om det inte varit för det dåliga hantverket.
AladdinSot
2012-08-19
jag vill bara gå ut och VARNA folk från att se den här filmen. Den var inte bara dålig, den var också pinsam, sexistisk, så dåligt regisserad att det efter en timme inte riktigt stod klart vilka karaktärerna var och vad de gjorde i filmen, enormt rörig, den är som en klychig mansfossil någon råkat gräva upp och sen strösslat med förlegad kvinnosyn och romantisering kring överklassvardag. Den avslutas med en scen som är så pinsam och ryckt ur sammanhang att vi satt och skrek i soffan. SE DEN INTE
larox
2010-08-11
Urkass! Ger ingenting bara riktigt, riktigt dålig, rakt igenom
Obviously
2010-04-09
vadfan. Slutet var ju oxå helt sjukt retarded.
foppa99
2010-01-25