Dr. Jäkel och Mr. Hyde
En excentrisk kemiprofessor upptäcker ett elixir som förvandlar honom från den blyga vekling han egentligen är till en charmerande, dynamisk man.

Originaltitel | The Nutty Professor |
Regissör | Jerry Lewis |
Manus | Jerry Lewis, Bill Richmond |
Genre | Science Fiction, Komedi, 60-tal |
Skådespelare | Jerry Lewis, Stella Stevens, Del Moore, Kathleen Freeman, Med Flory, Howard Morris, Elvia Allman |
Eftersom mina upplevelser av Jerry Lewis har varit av högst blandad och mestadels negativ karaktär var förväntningarna inte jättehöga på denna, hans mest kända film. Men detta var ju kanon! Både roligt och stiligt rent filmiskt. Färgstark 60-tals-stämning med värme och budskap som håller hela vägen. Riktigt härlig komedi!
Remaken med Eddie Murphy är mycket bättre men den här filmen har också sin charm. Jerry Lewis gör bra ifrån sig och man får sig en del skratt.
Pendlar mellan att vara irriterande på det sätt jag på förhand oroade mig för, och bättre än förväntat. Oftast det senare faktiskt. Känns som flera ur Galenskaparna plockat sina sätt att vara från Lewis. Svag, svag trea.
Tyvärr blir Jerry Lewis förvrängda röst alldeles för plågsam efter ett tag och hela filmen får ett irriterande klang över sig. Däremot är filmen smått innovativ och har en del riktigt roliga scener som dock utlöser sig i lite för ojämna mellanrum. Stark tvåa.
Skräp.
Fruktansvärt trist komedi. Jag tror inte jag log en enda gång
alldeles för fjantig.. men xå kul o charmig
Helt okej underhållning. Visst faller den ibland, men det blir iaf några skratt.
Var det bara jag som tänkte att Buddy Love måste vara inspirationen till Ford Fairlane (eller Andrew Dice Clay's rutiner)?