Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Tvivel


En karismatisk präst, Fader Flynn, försöker tänja på skolans hårda och strikta regler, som länge har vaktats av Syster Aloysius Beauvier, den konservativa rektorn som tror på makt och disciplin. Politiken utvecklas och skolan har precis tagit in sin första svarta student, Donald Miller. När naiva och oskuldsfulla Syster James berättar för Syster Aloysius om sina misstankar om att Fader Flynn ger för mycket privat uppmärksamhet åt Donald sporras Syster Aloysius att börja ett korståg för att få fram sanningen och få bort Fader Flynn från skolan.


Originaltitel Doubt
Regissör John Patrick Shanley
Manus John Patrick Shanley
Genre Drama, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Joseph Foster, Lloyd Clay Brown, Bridget Megan Clark, Mike Roukis, Frank Dolce, Matthew Marvin, Molly Chiffer, Lydia Jordan, Alice Drummond, Audrie Neenan, Tom Toner, John Costelloe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2252
Filmnummer 67032

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2022-01-15
Tolv år sedan jag såg "Tvivel" och den berör fortfarande, kanske ännu mer nu. En sorg att se Philip Seymour Hoffman, en sådan bra skådespelare, känslig ut i fingerspetsarna. Förra gången beundrade jag Meryl Streep och det gjorde jag förvisso nu med, men Seymour Hoffman fångade mig totalt denna gång, hans roll var lite av ett mysterium och handlingen visade egentligen inte på vad som var sant eller inte, tittaren får avgöra och det visar också på vad svårt det är. Behåller min gamla kommentar från 2010. Vilket mästerverk! Man sögs sakta in i handlingen och varje ögonblick fängslade mig. Miljön, de underbara skådespelarna som var som klippta och skurna för sina roller. Jag visste att Meryl Streep är en fantastisk skådespelerska, men här överträffade hon sig själv, hennes gester, språk och miner är obetalbara. Hennes raka motsats i filmen spelades av Philip Seymour som här växte ännu mer i mina ögon och mellan dem Amy Adams som lyckades balansera mellan de två. Det kan inte bli bättre. Denna film innehöll så många bottnar och vändningar, den berörde på alla plan.
NoWireHangers
2017-07-14
Skådespeleriet och dialogerna håller högsta klass. Allt talar egentligen för ett högre betyg men när sluttexterna börjar rulla känner jag mig ändå lite otillfredsställd. Och på ett sätt är det väl ett tecken på att manusförfattaren/regissören har lyckats, då hans uppsåt uppenbarligen är att tittaren ska känna det tvivel som några av karaktärerna kände. Vem kan man lita på? 3
Tatty
2016-02-02
Okej film men långtråkigt.
Jämte
2015-09-02
Väldigt starka skådespelarprestationer men ganska händelsefattigt.
vonadel
2015-07-18
Skulle det bara varit för skådespelet hade den nog fått en femma, men även om det påverkar mycket är det ändå inte allt. Som helhet fångar den mig inte tillräckligt mycket. 6/10
abnormal
2015-06-28
Känns som ett extremt välskrivet manus som blir en jätteintressant och spännande historia. Gillar skarpt att tittaren inte får veta vad som är sant och inte.
LacombeLucien
2015-04-26
Otäck.
Krille80
2014-12-31
Jag får här ta del av en riktigt bra, inte fantastisk, film. I dess välskrivna manus hittar man dock utan problem fantastiska saker som stark dialog, fascinerande och intressanta karaktärer och scener som det slår gnistor om. Att man sedan låter en av nutidens mest kompetenta manliga skådespelare(Philip Seymour Hoffman) och den den bästa nu levande kvinnliga skådespelare(Meryl Streep) uttala orden och mötas i dessa starka scener får mig nästan att känna mig bortskämd.
precineadd
2014-08-28
äsch vad synd att den i grunden inte handlar om något - fantastiska skådespelare i övrigt, och intelligent skrivet och regisserat. men det blir ändå lite undermåligt för filmens mysterium är helt godtyckligt och greppar inte tag (om det inte är meningen borde det antingen inte vara med eller ha skötts på ett annat sätt)
MaxMackan
2014-08-21
Strålande. Skådespeleriet är utom denna värld. Längesen jag såg en film där alla är så bra. Ofta kanske en skådis sticker ut, men här får man makalösa insatser av så många. Dessutom ett fantastiskt manus som verkligen är intrikat och nyanserat men samtidigt lågmält. Applåd!
Visa äldre kommentarer »