Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Dora-heita


Dora-heita, en samuraj-superhjälte, får uppdraget att rensa upp i en korrupt och laglös stad.


Originaltitel Dora-heita
Alternativ titel Alley Cat, Playboy
Regissör Kon Ichikawa
Manus Kon Ichikawa, Keisuke Kinoshita, Masaki Kobayashi, Akira Kurosawa
Genre 2000-tal, Action, Äventyr, Komedi, Drama
Skådespelare Renji Ishibashi, Kôji Yakusho, Ryudo Uzaki, Saburô Ishikura, Bunta Sugawara, Tsurutaro Kataoka, Yûko Asano
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14
Filmnummer 30469

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Toshiro
2006-11-01
En knepig film att sätta betyg på. Så som NirreFirre och Gurkvatten säger är en å ena sidan väldigt enkel och banal med en överman som huvudkaraktär. Soundtracket är svårt att förstå då det påminner om ngt från 70- eller 80-talet. Jag tror de fyra ville göra en homage till samurajfilmen under 70-talet utan att göra det blodigt eller så allvarligt. Därför blir det "samuraidrama light" som kanske belyser sidor av japansk filmhistoria men inte direkt tillför något. Ett par år efter Dora Heita kom Samurai Fiction och Red Shadow som en förlängning av att filmbranschen återvänder till gamla teman men med humor. Om det är bra eller dåligt överlåter jag till er.
NirreFirre
2006-05-12
Ja, Gurkvatten har lite rätt i Stålmannen och jag tror det kan bero lite på att De Fyras manus fick en övervikt mot personporträttet och inte mot problemlösningen. Jag menar att både sättet korruption kan hanteras och hur historiebeskrivning går till är klart intressanta och uppfriskande. Tänk hur lite officiella papper ofta kan innehålla om sakers egentliga skeenden :) Se den inte för fighterna eller musiken (dåligt 80-tal någon?) utan för det underliggande manuset.
Gurkvatten
2005-02-27
Såg en visning arrangerad av japanska ambassaden. Tur att det var gratis i alla fall. Soundtracket var otroligt jobbigt, hjälten är väl möjligen snäppet under Stålmannen och får nog inte en enda ordentlig eller oförutsedd motgång. När han väl tar till svärdet har dom dessutom klippt sönder scenerna och ingenting går att urskilja. Charmigt på något sätt dock.