Don't Look Up

Två av den sämsta sortens astronomer dras in i en mediacirkus när de måste ge sig ut på turné för att varna mänskligheten om en komet som närmar sig och hotar allt liv på jorden.

Originaltitel Don't Look Up
Alternativ titel Dont look up
Regissör Adam McKay
Manus Adam McKay, David Sirota
Genre Drama, Komedi, Science Fiction
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Tyler Perry, Ariana Grande, Kid Cudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Paul Guilfoyle, Robert Joy

Skapad 2022-01-02 av Pipito
Don’t Look Up: It’s the Feedback Loop Stupid – Beyond Climate Change If there is something that can rip apart the social fabric more than a planet-killing asteroid, it’s the political logic...   Läs mer »

BarryHero
2024-08-09
Snäppet bättre än jag hade väntat mig - DiCaprio är sevärd som alltid, men filmen känns lite för lång för den här typen av koncept och samhällskritiken är lite väl uppenbar stundtals. Otrolig rollista - allt från DiCaprio till Blanchett till JLaw till Jonah Hill. Som bäst är den nog under den första timmen, t ex scenerna hos Blanchett och Perry där DiCaprio och Lawrence försöker förklara allvaret. Som helhet är filmens koncept riktigt kul.
antoneliasson
2023-11-30
Utmärkt satir! Lättkränkta tittare varnas: Du kan känna dig ifrågasatt.
Starkbröl
2023-06-18
Klumpig propaganda, oavsett ämne eller vinkel, ger automatiskt en etta i betyg. I detta fall är propagandan ovanligt klumpig och inte det minsta rolig trots -- eller på grund av -- att man försöker så hårt man bara kan.
pelikan
2023-04-15
Tja. Jag bryr mig inte om skvaller i den riktiga världen, och ännu mindre när det är påhittat. Visst var filmen (obehagligt) träffsäker, men knappast intressant eller speciellt rolig.
Simon_19
2023-01-06
Jävligt synd att Jonah Hill var med som förstörde allt vad heter spänning koncentration och nyfikenhet. Han kan endast vara i halvkassa komedifilmer, där passar han in bäst. Filmen får ändå 4/5 då jag är svag för detta koncept och andra favoriter finns med bland rollerna.
TimBuckley
2023-01-01
Temat är starkt och roande för en samtidssatir och skådespelarna bra. Men med det sagt så är manuset inte tillräckligt starkt för ett högre betyg, och detsamma kan sägas om regin. Inte på något vis dåligt, men heller inte fantastiskt på något enda vis. Bra.
Nathalena
2022-08-26
Bisarr film, alldeles för lång. Blir aldrig spännande eller intressant, jag hann gå och koka te, kolla mailen, spela candy crush och hade inte missat nånting relevant. Viss komik fanns i spetsen iallafall.
mammene
2022-06-05
Trodde nog att den skulle vara sämre, det kanske är en bra utgångspunkt som gör att jag nu sätter en trea, men en mycket svag sådan. Övertydligt så in i bomben är det, man överdriver alla karaktärer, på så vis behöver väl ingen heller bli mer kränkt än någon annan. Ovant att se DiCaprio så här professorlig, men favoriten är nog i alla fall Mark Rylances rollfigur, han är så övertydlig, samtidigt som jag får kalla kårar av honom så är han mycket komisk. Slutet, ja det kan diskuteras, men slutscenen gillade i alla fall jag.
Tatty
2022-05-28
Så bra och väldigt spännande men blev frustrerad över slutet. Rekommenderar filmen starkt.
vonadel
2022-04-26
Denna gillade jag! Gör mycket med den ensemblen. De hade verkligen lyckats få in kvalitet i nästan varje roll. Sen att det var ett intressant tema och välgjort även tekniskt gjorde ju ingenting. 8/10