Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Dolt hot


Georges som är värd för ett litteraturprogram på teve, börjar få mystiska teckningar och videoinspelningar av honom och hans familj, som efterhand blir av allt mer privata situationer. Georges har ingen aning om vem som skickat dem, och känner en annalkande fara, men då inget uttalat hot har gjorts, vill polisen inget göra.


Originaltitel Caché
Alternativ titel Hidden
Regissör Michael Haneke
Manus Michael Haneke
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Juliette Binoche, Daniel Auteuil, Annie Girardot, Denis Podalydès, Nathalie Richard, Daniel Duval, Bernard Le Coq, Maurice Bénichou, Walid Afkir, Aïssa Maïga, Lester Makedonsky
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2620
Filmnummer 32978

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av AddeColciago
Michael Haneke är ingen man som gör vanliga filmer för vanligt folk. Han älskar att retas med sina tittare och ibland undrar jag om han gör det för sin egen underhållning eller om han har någo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av krufo
I Michael Hanekes Dolt hot får tv-profilen George Laurent och hans fru, författaren Anne, videoband lämnade på trappen vid sin ytterdörr. Banden är från någon som från gatan utanför filmat d...   Läs mer »

Kommentarer


Disorder
2022-08-15
Stark fyra. Hanekes arketypiska övre vit medelklass ställs inför ett mer subtilt hot mot tillvaron än ex självförstörelsen i Sjunde Kontinenten eller grabbarna grus i Funny Games. Överlappande teman om kolonial skuld, marginalisering och självbild med den unika inramningen blir rätt genial.
quelnightmare
2022-02-14
Daniel Auteuil och Juliette Binoche terroriseras av mystiska övervakningsfilmer i Michael Hanekes gripande drama. Åh skit. Ännu en resa med stiliserad teutonisk art-house-ångest.
JohnTron
2019-10-30
Detta är nog det bästa jag har sett av Haneke. Vansinnigt stark upplevelse som väcker många tankar. Att jag inte förstår allt förstärker bara upplevelsen. Jag vill inte se film som förklarar allt, jag vill vara medskapare - både intellektuellt och känslomässigt. Bra Michael!
martineden
2018-08-06
[rek. 4] Wow! Detta är imponerade! En fullkomligt fantastisk film, mystisk och stämningsfull. Allt är verkligen lysande här och jag tycker nog att det, dock med hård konkurrens, är Hanekes bästa! Filmen är enigmatisk och föder många frågor och eventuella tolkningar av vad det är som pågår men detta är positivt. Engagerande! Ett mästerverk!!!
LacombeLucien
2014-05-10
Läskig.
fabbe86
2014-01-24
Härlig stämning, behagligt tempo i foto och klipp och den håller intresset uppe hela speltiden. Men i slutändan begriper jag ingenting... Det verkar inte vara meningen heller om jag förstår saken rätt.
labi
2013-11-09
Allt är bra, men känner mig korkad inför slutet...
skinnyskaller
2013-10-03
Genomsyrad av symbolism vilket kanske tenderar att göra det hela en smula baktungt och pretentiöst då och då. Men samtidigt inte desto mindre imponerande. Och jävligt stilfullt. Skuggan av Frankrikes otrevliga och bortglömda (eller kanske förträngda?) historia med Algeriet vilar över filmen. På ett ännu fiffigare sätt skulle "Det vita bandet" ett par år senare formas i en liknande historie-politisk kontext. 7/10
Dele
2013-04-10
Haneke är en duktig berättare, och här finns många fina långa laddade scener samt ett passande långsamt tempo som bidrar till autencitetskänslan och historiens väl fungerande utveckling. Själva temat är hyfsat intressant, men inte omskakande, så slutbetyget stannar på en stark trea.
Zipper
2013-03-01
Irriterande prettosmörja! Tyvärr, för jag gillar egentligen Haneke.
Visa äldre kommentarer »