Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Dogtooth


Utåt lever han ett vanligt liv ? hemma hålls familjen isolerad. Helt utan vetskap om världen utanför har de uppfostras i tron att katter är köttätande monster och att Frank Sinatra är deras farfar. Lanthimos berättelse utspelar sig både i och utanför bild ? en prisbelönt familjeskildring som på ett tragikomiskt sätt ifrågasätter inlärda beteenden.


Originaltitel Kynodontas
Regissör Giorgos Lanthimos
Manus Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Christos Stergioglou, Michelle Valley, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni, Hristos Passalis, Anna Kalaitzidou
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2875
Filmnummer 76394

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2022-02-19
Otäck och skruvad, men fantastisk bra. Lanthimos verkar få ut det bästa av sina skådespelare i allt han gör och man vet aldrig vad som ska hända. Han får en att tänka och själv försöka lista ut karaktärernas drivkrafter utan att skriva en på näsan. Svag femma eller stark fyra.
Bumbi78
2021-11-07
Överraskande bisarr på ett sätt som efter att ha sett några filmer känns igen hos Lanthimos. Mycket naket och förnedrande scener som lätt blir obehagliga, men när de avlöser varandra såg jag mest effektsökeri och brist på fantasi. Storyn hade så mycket mer att ge om just faschinationen för nakenscener lättats på.
Ful_fisk
2020-01-25
Absurd är nog det bästa ordet för att beskriva den här filmen. Har några riktigt minnesvärda bitar, men når samtidigt inte de riktigt höga nivåerna. Men en fascinerande berättelse och tankevärld är det allt!
Engravadlax
2019-02-20
Lol.
Supernaut
2018-07-25
Fenomenalt förmedlad stämning.
mahasarakam
2018-04-10
Välgjort, makabert och skrämmande.
KyLLo
2017-11-21
Vid närmare eftertanke är filmen lite som en otecknad Family Guy, ofta osammanhängande med korta scener utan moraliska gränser. En blandning av incest, blodiga scener och Jackass-liknande experiment. Tydligen klassad som dramathriller, men det känns mer menat som en dramakomedi med sjuk humor. Barnen spelas av vuxna, som emellanåt reagerar precis som barn. Flera överraskande repliker, vilket är riktigt komiskt emellanåt. Men när de brutalt avrättar ett husdjur, sannolikt i syfte att underhålla tittarna, tappade jag förtroendet. Det är inte underhållande och känns bara onödigt, eftersom det finns sjuka människor som får för sig att göra sånt i verkligheten och sedan skratta åt det. En spretig film som blandar högt och lågt.
Albion
2017-04-29
Knäppt, skruvat, bisarrt och tramsigt. Inte någon film för mig i alla fall. Betyget blir en 2;a
RustyFilm
2016-12-11
Familjens pappa och diktator låser in sin familj. I den slutna tillvaron manipuleras deras verklighetsuppfattning på ett mycket sjukt sätt. Kanske är det ett försök av manusförfattaren att visa hur lätt det är att manipulera medborgarna i en diktatur med maktmissbruk (det är ju en Grekisk film). Hur som helst så blir det inte bra när Giorgos Lanthinos ska försöka göra film av det hela. Vad vi får se är en rad scener som är frånstötande och anskrämliga. Dessa scener är sedan helt ologiskt uppradade efter varann.
AlbinWesley
2016-10-20
Vilken terror. Och offren vet inte ens om det. Det skapar ett jävla obehag alltså, störande. Lanthimos har gjort detta mycket bra!
Visa äldre kommentarer »