Dödligt vapen 4

Snutarna Riggs och Murtaugh är tillbaka för att en fjärde gång läxa upp den undre världens bråkstakar. De har blivit lite äldre, och till och med Riggs förbereder sig för ett lugnt hemmaliv. Men när det väl brakar loss visar det sig att formen är kvar - denna gång är det ett kinesiskt maffiagäng som retar grabbarna.

Originaltitel Lethal Weapon 4
Regissör Richard Donner
Manus Channing Gibson
Genre Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Rene Russo, Chris Rock, Jet Li, Eddy Ko, Steve Kahan, Ebonie Smith, Michael Chow, Mary Ellen Trainor, Kim Chan, Darlene Love, Traci Wolfe, Jack Kehler, Calvin Jung, Michael Chow

2025-01-05
En uppföljare som måste kostat skjortan på sin tid. Storymässigt så klart den sämsta i serien och vårat huvudpar framstår mer som karikatyrer av sig själva om man jämför med främst första och andra filmen. Men allt negativt tar den igen i action och rapp rolig dialog. Inte många lugna stunder här och den är trots allt väldigt underhållande.
2024-07-09
Kass!!! Ettan kanske var rätt okej, men denna?
Björkman
2024-04-13
Den bästa rullen i filmserien jämte första filmen. Kanske också den roligaste då jag uppfattar det som att Gibson/Riggs driver med Glover/Murtaugh än mer än tidigare och med en annan finess. Jet Li är strålande som triadpsykfall och man får på väldigt kort tid fin sympati för karaktären Hong. Störst minus för Chris Rocks karaktär som mest är störig (karaktärens existens är rolig i sammanhanget, men rollen hade kunnat vara formad lite annorlunda).
Gyllenbock
2021-05-08
Har åldrats ok men precis som de tre tidigare filmerna så blir det lite väl "skrikigt" ibland.
Andreas_
2021-03-10
Sista men inte sämsta filmen i Dödligt vapen sagan och Richard Donner levererar bakom kameran än en gång och man märker verkligen hur mycket bättre regissör han blivit sedan första filmen, actionscener, framförallt fighterna är mycket snyggare filmat och likaså dom nervkittlande biljakterna, givetvis är både Mel Gibson och Danny Glover tillbaka som det geniala buddy paret och jag är impad över att deras kemi fortfarande finns kvar även här men tyvärr så försvann den riktiga dödligt vapen känslan som man känner av i första och andra filmen när manusförfattaren Shane Black försvann, det är som inte rått, mörkt och brutalt varvat med mycket komik längre utan nu är det typ barntillåtet och nästan bara komik...actionscenerna är snyggt filmade men det är inte samma intensitet och spänning som det var i första filmerna tyvärr men visst är det ändå bra, mycket tack vare just Gibson och Glover och deras kemi, Joe Pesci är tillbaka, samma sak med Rene Russo och båda är som vanligt bra biroller även om Rene Russo inte har mycket att jobba med här, ny är dock Chris Rock som ännu ett komiskt bihang som Joe Pesci och det blir lite för mycket kan man tycka, ny skurk denna gång är självaste Kung Fu mästaren Jet Li som här gör en av sina bästa roller som en riktig bad guy. Som sagt, gillar denna film pga den underbara kemin men det finns massor med brister i både story och handling och framförallt agerande men går inte igenom något sådant nu, men tipset är att bara stänga av hjärnan för en stund, annars blir man bara irriterad. DV4 får en svag 4:a av mig och är inte lika bra som första och andra filmen men klart bättre än nummer 3 i ordningen.
sodomiten
2018-06-02
Babblig actionkomedi där den som babblar mest vinner. En 2a för sting& eric claptons ledmotiv.
Raimo_1985
2017-12-20
Mycket bättre än trean men också dödligt fånig. Joe Pesci går till överdrift. Lite mer än vanligt.
Fargo
2017-09-23
Den håller än. Åldras med värdighet. Hade glömt Chris Rocks och Jet Lis medvarken. Kul tillskott!
Starkbröl
2017-08-06
Som om det inte räckte med Joe Pesci var man tvungen att släng in Chris Rock också. Trött inslag i serien.
2016-10-20
Dålig är den inte men den är inte lika bra som de tre första. Svag 4:a.