Dödligt vapen 3
Murtaugh är på väg att pensionera sig när han och Riggs finner sig mitt uppe i ett krig mot en före detta polis som blivit kriminell på hög nivå.
Originaltitel | Lethal Weapon 3 |
Regissör | Richard Donner |
Manus | Jeffrey Boam, Robert Mark Kamen |
Genre | Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, René Russo, Steve Kahan, Stuart Wilson, Gregory Millar, Alan Scarfe, Sven-Ole Thorsen, Mary Ellen Trainor, Darlene Love, Traci Wolfe, Mark Pellegrino, Nick Chinlund |
Inte lika stark som ettan och inte lika svag som tvåan. Jag låter den få stanna som en svag trea då kemi, action och humor ändå håller en rätt bra nivå och skurken fungerar helt okej.
Storyn är makalöst tunn. Precis som i tvåan är Gibsons relation till sin kvinnliga motpart obegriplig. Han kastar sig över sina kvinnor och de blir ihop på nolltid. Polisarbetet är i det närmaste obefintligt. Det som räddar filmen från total uselhet är huvudpersonernas kemi.
Detta har inte åldrats väl... Och de va nog inte så bra från början.
Går att titta på men även denna känns som bättre begagnad. Storyn känns tämligen rimlig trots allt.
Helt okej andra uppföljare till den suveräna första filmen men tyvärr har Shane Black lämnat in och skriver inte manus denna gång, det gör tyvärr den värdelösa Jeffery Boam som faktiskt lyckas göra denna franschise tråkig, Richard Donner fortsätter stabilt bakom kameran och visst är både Mel Gibson och Danny Glover fortfarande roliga och har underbar kemi men tyvärr är manuset nästan ren katastrof, så hade detta vara något annat än just dödligt vapen 3 så hade detta varit rena rama skiten, skurken är urlöjlig, allt det brutala våldet är borta, det komiska är mycket fånigare och löjligare och nu har även Rene Russo gjort entré som gör det bra som ett kärleksintresse till Gibsons rollfigur Riggs, Joe Pesci är även han tillbaka och är nästan behållningen i filmen som roligt bihang men manuset är inte bra och inte heller vissa scener som är så sjukt överdrivna och orealistiska att det inte går att köpa...t.ex när Gibson och Glover kör en bil i högsta fart genom en kontorsbyggnad utan att köra över någon och utan att få någon som helst reprimand...sånt blir bara för fånigt, men det är trots allt en dödligt vapen film, så betyget får ändå bli en stabil 3:a, men klart den sämsta Dödligt vapen filmen av dom alla.
En omtitt efter många år och visst håller även del 3 fortfarande. Mer trams och mindre allvar, men fortfarande en hyfsad story och intakta karaktärer. Det finns inte många döda minuter här.
Jag tycker denna är bättre än 2an. Full fart från första början och en bra story.
Danny Glover glänser verkligen i denna. Jag har i många år underskattat den 3e delen men såg om filmen i veckan och måste bara höja betyget.
Vad som hände när den 4e delen kom har jag fortfarande inte kommit över.
Inte direkt hjärngympa men tillräckligt underhållande för ett godkänt.
Också filmer som inte uppskattas av mig, tyvärr!!
Utan tvekan sämst av de dödliga vapnen.