Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Dödlig hämnd


En tuff polis i Brooklyn måste söka rätt på sin barndomsfiende, som nu är kokainlangare - mannen har mördat polisens bäste vän och kollega.


Originaltitel Out for Justice
Regissör John Flynn
Manus R Lance Hill
Genre Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Steven Seagal, William Forsythe, Jerry Orbach, Jo Champa, Sal Richards, Ronald Maccone, Gina Gershon, Anthony DeSando, Jay Acovone, Shareen Mitchell, Julianna Margulies, Dominic Chianese, Shannon Whirry, Raymond Cruz, Nick Dimitri, Robert LaSardo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1255
Filmnummer 4213

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Steven Seagal i en av 90-talets tidigare filmer med honom i huvudrollen. Ja faktum är att detta är hans fjärde film, det vill säga när han precis påbörjat sin karriär som actionstjärna i b-tr...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-10-11
Faktiskt riktigt bra Steven Seagal film, en av hans bästa utan tvekan, med det sagt så är inte detta något mästerverk men en ganska välgjord actionthriller och gillar man Steven Seagal så gör han ingen besviken här, det är ganska brutalt, smutsigt och hårt i en då Brooklyn värld som kall och hård, storyn börjar ganska simpelt, en polis blir brutalt mördad på öppen gata och är man uppväxt i Brooklyn så känner alla helt enkelt alla, Steven Seagal spelar polaren och snuten som ska hitta mördaren, det blir mer en rå hämnd historia än regelrätt rättvisa men det är såklart bara bra när det gäller en Seagal film, det ska vara hårt och det ska vara brutalt, en klassisk 90 tals actionthriller kan man säga, men storyn tar en oväntad vändning och allt är inte så simpelt som det verkar, vilket bidrar till att det finns lite mer djup och finess än i många andra Seagal filmer, inte många kända skådisar med men som sagt, Seagal gör det riktigt bra och likaså William Forsythe som filmens stora skurk, regissören John Flynn gjorde många bra actionthrillers genom sin karriär, det var lite det som var hans motto kan man säga, har inte sett många filmer av honom men dom jag har sett har då aldrig gjort mig besvikken, tyvärr har väl filmen inte åldrats så väl och därför blir betyget medel, men det är välgjord action, speciellt när Seagal får kicka lite röv, klart värd att se om man antingen är ett Seagal fan eller om man gillar lite mer mörka hårdkokta actionthrillers med den italienska maffian som bakgrund, betyget blir en stark 3:a
Hanness
2019-12-15
Gillar man Steven Seagal bör man se denna.
Commandante
2018-09-01
Den här filmen glimmar faktiskt till ibland med en del bra dialoger och gör att den lyfter sig en aning över Seagals vanliga produktioner.
BrutusBeefcake
2018-04-11
Seagal är drygare och en större douche än vanligt, här spelar han sin version av en italiensk snut med hett temprament. Börjar lovande med lite brutala våldscener men den blir snabbt väldigt enformig och tråkig. Seagal går mest runt och snackar med folk medan han är en skitstövel ungefär. Skurken spelad av Forsythe är också en märklig prick jag inte förstår mig på. Filmen kändes också jättelång vilket aldrig är ett bra betyg. (3+/15)
karlmats
2016-04-20
Seagal och hans italienska accent är tillbaka! Jag har knappt börjat detta maraton men kan nog redan dryfta mig till att konstatera att det här är en typisk Seagal-rulle. Justice är nog inte rätt ord, det här är våldstörstande hämnd vi bevittnar och Seagal drar sig inte för nåt för att ge igen för sin kompis död. Hade jag sett den här när jag var yngre hade jag nog gillat den mer, actionscenerna är välgjorda och det är många kreativa sätt att spöa upp folk på. Dock är ju mellanscenerna på tok för långa och många, handlingen är rätt standard b-action från 80-talet som halkat in på fel årtionde och överlag känns filmen för lång. Dock är barscenen fenomenal och visst är det stundtals väldigt underhållande. Det krävs mer för att den här typen av filmer ska nå upp till 3an dock, en stark 2a och jag tippar att den här kommer vara ganska högt upp på listan när alla Seagalare är sedda.
Krille80
2014-11-22
Som ung kille i de tidiga tonåren älskade jag actionfilmer och särskilt Steven Seagal. Han slog, sparkade och knäckte massor av armar och ben på skumma typer. Detta var särskilt en film som jag kunde se flera gånger. Idag förstår jag vilken speciell tid tonåren är för nu tycker jag att både denna film och Steven Seagal är rätt sorgliga. 2-
ClintanTheKing
2014-03-08
Bästa Seagal-rullen jag sett hittills! Som vanligt ett grymt soundtrack, bra action och denna gång en ruggigt bra skurk i William Forsythe. Dödligt hämnd är en spännande actionfilm.
RichardEk
2013-07-17
Seagal i toppen av sin filmkarriär. Den publika toppen kom sedan med 'Under belägring' men jag håller denna film och 'Dödsmärkt' som han två mest arketypiska filmer. Scenen i biljardhallen är vansinnigt underhållande och försök hålla räkningen på hur många gånger någon säger 'fuck'. Hejdlösa skottlossningsscener där alla skjuter på Seagal och missar hela tiden och Seagal träffar varje gång gör inte filmen sämre. Märkligt nog tog sig filmen igenom den svenska filmcensuren oklippt då det begav sig, 1991 (samtidigt som 'Dödsmärkt' blev förbjuden två gånger).
precineadd
2012-02-14
ganska mysig
JoeL431
2010-10-05
Barscenen är minnesvärd!
Visa äldre kommentarer »