Döden lägger ägg

Mycket underlig italiensk thriller om mord på kycklingfarm. Om Jean-Luc Godard skulle göra en giallo efter manus av en mentalpatient så skulle den kanske sett ut så här.

Originaltitel La Morte ha fatto l'uovo
Alternativ titel Death Laid an Egg
Regissör Giulio Questi
Manus Giulio Questi, Franco Arcalli
Genre Drama, Thriller, 60-tal
Skådespelare Gina Lollobrigida, Jean-Louis Trintignant, Ewa Aulin, Jean Sobieski, Renato Romano, Jean Rougeul

EvilNed
2018-09-02
För de som söker efter en giallo; Detta är knappt en sådan alls. Avsaknaden av intrig och handling gör nog att detta har mycket mer gemensamt med en Bunuelfilm än en 60-tals giallo. Viss symbolik förekommer - om än väldigt lite.
Gröne_Orm
2012-05-13
Musiken driver mig till vansinne, och då gillar jag ändå Cpt Beefheart och liknande. Klippningen är ganska hysterisk också, och jag kan inte ge filmen mer än godkänt hur gärna jag än vill.
ulke666
2012-03-04
Hur skall man beskriva detta egentligen? En surrealistisk arthouse giallo kanske? Annars är iofs beskrivningen här på filmtipset ganska träffande. Nåja, en intressant film är det iallafall. Extremt märklig musik också.
craptastic
2011-07-07
Fantastisk film! Men behöver se den en gång till för att helt uppskatta dess storhet.
lekke
2010-11-18
Lite småkul. Fotot, klippningen och musiken är saker som står ut. Trinignant ser fokuserad ut.
kungkalas
2009-03-07
Ser nu att imdb har filmen som 86 min, alltså är det fel här.
kungkalas
2009-03-07
Skum film, freudiansk och surrealistisk. Jag gillar't. Men versionen jag såg var bara 87 minuter, en hel kvart för kort alltså!?
Kriffot
2008-06-23
Jag gillar verkligen de konstiga inslagen med kycklingforskning och kycklingreklam. Den innehåller härliga mängder konstig symbolik som man inte fattar men grundhistorien är inte mycket att hänga upp i julgranen. Svag fyra!
akasava
2008-04-12
Stark trea. Överpretentiös, men överlag trevlig och intressant. En del av dialogen är fantastisk.
NHL
2006-07-15
Stor besvikelse. Kändes som flummeri på hög nivå. Allt från manuset till den usla musiken/oljudet. Produktionskvaliteten & Trintignant är ok men annars en otroligt tam giallo.