Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Djävulen bär Prada


Andrea Sachs har just fått ett jobb som många unga kvinnor skulle döda för. Hon har fått anställning som assistent till den legendariska och oerhört krävande modedrottningen Miranda Priestly på en av New Yorks största tidningar. Andy har egentligen siktet inställt på att bli journalist, men bestämmer sig för att först ta sig an modevärldens utmaningar.


Originaltitel The Devil Wears Prada
Regissör David Frankel
Manus Aline Brosh McKenna
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier, Simon Baker (I), Tracie Thoms, Rich Sommer, Daniel Sunjata, David Marshall Grant, James Naughton, Tibor Feldman, Rebecca Mader, Gisele Bündchen, George C Wolfe, Stephanie Szostak
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11242
Filmnummer 42854

Recensioner

Skapad 2019-11-25 av kanzi
Andrea (”Andy”) Sachs är den nyexaminerade journalisten som i brist på skribentjobb går till en arbetsintervju för ett jobb som assistent på New York-modetidningen ”Runway Magazine”. Hon läs...   Läs mer »

Kommentarer


Sklingy
2024-03-21
Jag älskar den här filmen för den klassiker den är. Det är absolut inte den bästa filmen du någonsin ser, men den har sin charm och levererar. Dock är det en del saker som jag önskade var mer utforskat och hade fått mer skärmtid för att få högre betyg. Men Emily Blunt, Anne Hathaway, Stanley Tucci samt Meryl Streep gör sina karaktärer väldigt bra!
Rhofpheh
2024-02-08
Karaktärer som porträtteras som goda och att de i slutändan har rätt beter sig som skitstövlar och visar väldigt lite respekt för huvudkaraktärens karriärsval, tillfälliga situation, och intressen. Emily Blunt, Stanley Tucci, och Anne Hathaway gör väldigt bra jobb, trots att filmen snubblar runt mycket i vilket budskap den vill ha.
RustyFilm
2021-05-01
Inget som väcker mitt intresse. En omöjlig historia om en ovärdig modeindustri. Filmen känns påkostad men helt befriad från komik, spänning eller nån sorts dramatik. Den här filmen är bara slöseri med tid och pengar. Något den har gemensamt med branschen den försöker beskriva.
Supernaut
2020-07-27
Väldigt svag tvåa. Otroligt rörigt manus och tomma rollfigurer. Det krävdes verkligen all min viljestyrka att ta mig igenom den här tråkfilmen. Om jag inte velat ha sett den för min allmänbildning hade jag stängt av tidigt.
Rai
2018-03-08
Totalt värdelöst, som boken!!!
Stygga-Vargen
2016-11-17
Under förväntan men ändå väldigt bra.
Brouhaha
2016-01-04
Rätt kul så länge Blunt får vara med, samtliga andra karaktärer är så douchiga. :/ Förutom han killen utan hår då. Och Mentalisten. Men helt klart bra film som jag skulle rekommendera, 2/5!
karlmats
2015-12-06
Precis som förväntat var det här en oerhört cpig film. Att Meryl Streep får en Oscar för det här visar väl bara att det är lite av en skämtinstitution, skulle hon sätta sig på muggen i två timmar och nån filmar med en mobilkamera blir hon antagligen åtminstone nominerad. Anne Hathaway är en ljusstråle i ett hav av mörker, det blir helt enkelt omöjligt att sätta en 1a när hon är med så därmed är 2an spikad. Zoolander är ett bra mycket bättre alternativ om man vill se en urflippad skildring av modebranschen. Eller är det här kanske den kvinnliga versionen av Zoolander med allt vad det innebär? Vissa grejer var ändå lite småroliga men överlag fattar jag inte varför alla karaktärer måste vara så oberäkneligt korkade.
Körsbär
2015-08-23
Filmen håller kvar ens intresse 3/4 delar av filmen men sen bara totaldör den och blir påtok för förutsägbar. Men jag blev positivt överraskad må jag säga, trodde denna skulle vara bra mycket sämre. Svag trea
Tatty
2024-02-24
Gillar filmen skarpt. Älskar Meryl Streep och Anne Hathaway i filmen och är väldigt bra likaså Emily Blunt.
Visa äldre kommentarer »