Disturbia
2007
USA
104min
IMDb
Efter att hans far gått bort blir Kale tillbakadragen och hamnar i trubbel med domstolsbeordrad rumsarrest som påföljd. Hans mor, Julie arbetar natt och dag för att försörja sig och sin son men får bara ett likgiltigt bemötande. När det känns som om huset krymper börjar Kale ägna sig åt voyeurism och börjar hålla reda på vad hans grannar sysslar med. Detta leder till misstankar om att en av dem är en seriemördare. Är det så eller är det bara Kales vilda fantasier efter att ha suttit inspärrad så länge?
Originaltitel |
Christopher Landon (II), Carl Ellsworth |
Genre |
Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare |
Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Aaron Yoo, David Morse, Carrie-Anne Moss, Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Viola Davis |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
6434 |
Filmnummer |
52369 |
Att återanvända lyckade koncept görs mer eller mindre på ren rutin i filmbranschen. Därför är det ingen överaskning att man väljer att uppdatera Hitchcocks hyllade voyeur-klassiker Fönstre... Läs mer »
När Kale (Shia LeBeof) misshandlar sin lärare döms han till 3 månader husarrest, något som till en början blir rena semestern men efter ett tag blir mer och mer ensamt. I brist på sysselsättni... Läs mer »
Trean från originaltittningen (för typ 15 år sedan) kvarstår. Helt ok ungdoms-Rear Window från vår tid med allt vad det innebär i form av smidig videokamera, mobil, dator, osv. De kunde skippat romansbiten (som dock säkert var smart pga tilltalade även unga tjejer = breddad målgrupp= större intäkter) och satt mer kött på peeping tom-benen. Stjärna i kanten för Lou Rawls på soundtracket!
Helt okej underhållning, bra skådespeleri.
Helt okej underhållning, bra skådespeleri.
denna film var väldigt mycket Sommarlovsmorgon
En klassiskt välgjord film. Inget mästerverk, men starka insatser på alla fronter och tempo som håller en intresserad från början till slut.
Med ett intrigupplägg likt det i Ett fönster åt gården görs här ett försök att skapa en skräck- thriller. Men varken manus eller regi håller, det blir bara dumt och klyschit. Om förväntningarna initialt är på en låg nivå kan nog det här ändå bli hyfsat sevärt.
Ok, men man stör sig på alla korkade beslut och annat.
En väldigt spännande och stundvis även väldigt rolig film med bra skådespelare. Att man influerats av Hitchcock är ju tydligt men någon kopia av Rear Window tycker jag inte det är.
I denna thriller producerad av Spielberg har man lånat inslag från den allra bäste(Hitchcock). Annars är det härligt underhållande med högt tempo och en riktigt duktig ung skådis i form av Shia LaBeouf, han kommer vi få se många fler gånger. Filmen är förutsägbar men när man är inne i den så är man verkligen inne i den. 4-