Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Direktören för det hele


En it-entreprenör är ute efter att göra lite pengar och planerar att sälja sitt företag. Det finns bara ett problem: köparen insisterar på att förhandla personligen med ägaren - vilket är en av entreprenören uppdiktad person, skapad för att ta smällarna vid obekväma beslut. En misslyckad skådespelare anställs för att spela rollen som ägare, en roll som snart sätter hans moral på prov.


Originaltitel Direktøren for det hele
Alternativ titel The Boss of It All
Regissör Lars von Trier
Manus Lars von Trier
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Jens Albinus, Jean-Marc Barr, Casper Christensen, Benedikt Erlingsson, Fridrik Thor Fridriksson, Peter Gantzler, Sofie Gråbøl, Iben Hjejle, Anders Hove, Mia Lyhne, Louise Mieritz, Henrik Prip
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2563
Filmnummer 46508

Recensioner

Skapad 2019-11-22 av crawler
Efter några års arbete med internationella (läs: amerikanska) stjärnor, stora budgetar, ännu större pretentioner och filmer som klockar in långt över tvåtimmarsstrecket gör Lars von Trier ti...   Läs mer »

Kommentarer


AddeColciago
2017-03-14
Stundtals rolig, om än konstruerad.
Jompalompier
2017-03-12
Rolig emellanåt men en av Triers sämre.
Roswall
2017-03-10
Jag fattar att det är mycket jag inte fattar här.
Ful_fisk
2015-10-18
I början kändes det som att det skulle bli superuselt, men så småningom ordnade det upp sig. Men det är ju så många von Trier-filmer är uppbyggda. Men detta är ändå den överlägset svagaste filmen han gjort sedan genombrottet i början av 90-talet. Gillade sista akten bäst, och ett par scener var rätt roliga, men det gick ändå rätt långt mellan skratten. Balanserar mellan tvåan och trean.

2014-06-16
Ingen av Triers bättre filmer. 3/10.
knytt
2013-10-31
Vilken skrattfest!
RichardEk
2013-07-20
Träffande samtidsskildring av den ledarskapskultur som kännetecknar dagens näringsliv men även en kärlektsfull drift med den introverta 'kulturmänniskan'. Vissa scener är fantastiska, i synnerhet i mötena mellan det danska och det isländska. Dessutom ett riktigt bra slut, något man alltför sällan ser i komedier. En film med många bottnar som kan användas i kurser i företagsekonomi och sociologi.
monsterpop
2013-04-14
vadå direktören för det hele?
philipmarlowe
2013-03-05
Det här är nog den roligaste filmen jag kan komma på på rak hand. Von Trier exellerar i humor på flera nivåer, från buskis till rekursivt meta-narrativ. "Prokura" - LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL!
AndersAxelsso
2013-02-05
En bra film helt enket. Naivistiskt och högstadiemässigt gjort men med utpräglad stil. Bryter mot mycket annat, och jag gillar det, så trean är en 3+.
Visa äldre kommentarer »