Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Dinosaurier


Filmen handlar om dinosaurien Aladar, en Iguanodon som separeras från sin egen art och kläcks och växer upp på en paradisö, fostrad av en grupp lemurer. När ett förödande meteoritregn förvandlar deras värld till ett kaos, flyr Aladar och lemurerna till fastlandet. Där slår de sig samman med en grupp dinosaurier som desperat letar efter ny säker plats att leva på och där de kan föda sina ungar.


Originaltitel Dinosaur
Regissör Ralph Zondag, Eric Leighton
Manus Robert Nelson Jacobs, John Harrison
Genre Animerad, Familjefilm, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Hayden Panettiere (röst), D B Sweeney (röst), Ossie Davis (röst), Alfre Woodard (röst), Max Casella (röst), Samuel E Wright (röst), Julianna Margulies (röst), Peter Siragusa (röst), Joan Plowright (röst), Della Reese (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1589
Filmnummer 798

Recensioner

Skapad 2006-07-23 av m86
Det tidiga 2000-talet har än så länge varit en ganska ljummen tid för Disney. Dem data-animerade filmerna har nu tagit mer plats på vita duken än vad Disneys klassiska tecknade filmer gjort, vil...   Läs mer »

Kommentarer


peu-depeu
2021-02-07
Jag själv har nostalgiska kopplingar till filmen, men när jag och sambon, som inte sett den förut, såg den så sa hon mot slutet "så är det det här filmen ska handla om?" gällande vandringen. Jag kan förstå att den kanske är lite tråkig, och kanske även lite lik handlingen i Landet för länge sedan. Kanske hade varit mer intressant om meteoriterna fick större påverkan?
päronanton
2020-11-06
När jag var liten var dinosaurier mitt största intresse. Kunde det mesta om dom. Så när denna filmen kom så var det verkligen en en självklarhet att se den. Redan då tyckte jag mycket om den, och har sett den ett antal gånger. Nu i vuxen ålder ser jag om den, och även fast jag inte har dinosaurier som intresse längre så tycker jag fortfarande om den. Den är otroligt vacker med mäktig musik och fin historia! Den är bra gjord! Alltid bra!
Pari
2017-06-13
Bra film, välgjord och ambitiös.
RadioSaga
2016-11-24
Tycker denna är fint animerad, har en riktigt fin story och skall ej underskattas - sevärd!
supermancover
2016-10-11
Jag hade PC-spelet när jag var liten, men kan inte minnas mig att jag någonsin har sett hela filmen bortsett från klippen i spelet. Långt ifrån ett mästerverk, men det funkar att dricka päronvatten till.
Dutch
2016-06-27
Inge speciellt tycker jag.

2015-01-27
Nej. Landet för längesedan en gång till och överlag en ganska medioker film. Så var det med det.
AlbinWesley
2014-12-20
Den funkar fortfarande animationsssigt, det håller verkligen. Det är mer än man kan säga om typ Avatar. Det är imponerande. Emellertid är den väldigt banal, rätt så dum och nej jag vet inte... Nej den är rätt svag. Men tvåbetyget är starkt.
drsatan
2014-02-22
helt ointressant när ja såg den när ja va liten och fortfarande ointressant.för lik landet för länge sedan
RichardEk
2013-07-23
Animation och berättarkraft i sällsynt bra kombination för att vara Disney. De första minuterna är visuellt direkt magnifika. Berättelsen följer diverse genreriktlinjer och rymmer en del disneytypiska drag, men är lite mer allvarlig i sitt anslag. Den våldsromantik som ofta återfinns i Disneyfilmer finns inte här. Våldet är förvisso dramaturgiserat för att passa in i berättelsen, men är inte förlösande på samma tydliga sätt som exempelvis i Lejonkungen.
Visa äldre kommentarer »