Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Detroit


En polisrazzia i Detroit 1967 resulterar i ett av de största upploppen i USAs historia.


Originaltitel Detroit
Regissör Kathryn Bigelow
Manus Mark Boal
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare John Boyega, Will Poulter, Algee Smith, Jacob Latimore, Jason Mitchell, Hannah Murray, Kaitlyn Dever, Jack Reynor, Ben O'Toole, John Krasinski, Anthony Mackie, Nathan Davis Jr, Peyton 'Alex' Smith, Malcolm David Kelley, Joseph David-Jones, Laz Alonso
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 256
Filmnummer 126265

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2022-02-03
En film som visar hur människorna samlas ihop och beter sig likt vild djurflock. Jag ger en tvåa.
Gordyal
2021-06-27
Inledningsvis lite rörigt och trevande, men hela motellskevensen (som liksom utgör "huvudfilmen") är riktigt bra. På det hela taget en bra film som borde ha varit mycket bättre. (9/15)
Andreas_
2021-02-16
Kathryn Bigelow kan inte göra drama...så enkelt är det, hon bör hålla sig till påhittad fiktion, ala thriller/action, det gör hon helt sjukt bra men drama som denna film är inte hennes gebit, det blir aldrig spännande, det blir aldrig riktigt dramatiskt trots en verklig oerhört tragisk och hemsk händelse från 1967 i Detroit under upploppen, hon får som inte riktigt till det enligt mig, jag gillar dom flesta av hennes senaste filmer från 90 talet och framåt som strange days t.ex, vilket mästerverk men detta...jag vet inte vad jag ska säga, oerhört duktiga mestadels okända skådisar med men några kända namn som visar sig väldigt lite i filmen, för Kathryn Bigelow fokuserar mer på händelsen än karaktärer, så vi får inga uppbyggda karaktärer att gilla eller hata, det hela känns väldigt rushat men ändå så utdraget, väldigt svår balanserat...men ett tips på hur man gör ett riktigt intensivt drama som känns och får en indragen och uppslukad av händelsen är t.ex Sidney Lumet som gjorde before the devil knows youre dead...där kan man snacka intensivt drama som berör och uppslukar, detta kändes platt och utdraget...som sagt, Kathryn Bigelow bör inte pyssla med drama, men visst är det helt okej även om mycket som händer och sker i filmen inte riktigt porträtterar verkligheten, så betyget blir bara helt okej och en stark 3:a, mycket tack vare fina skådespelarinsatser som tyvärr har ett för dåligt manus att jobba med, t.o.m mycket av dialogerna känns platta, en besvikelse, hade förväntat mig så mycket mer av denna film.
KyLLo
2021-01-28
Tyckte att den kändes för utdragen i början, men sedan hettade det till ordentligt.
elibaaba
2020-04-24
Nervkittlande motellscen.
Zebulonm
2019-07-03
Alldeles för lång. Den lyckas aldrig fånga mig...
bisam
2018-10-12
Motellscenen är mycket välgjord och skildrar på ett vädligt naket och realistiskt sätt hur det går till när människor kollektivt begår övergrepp. Filmen som utvecklar sig kring denna centrala scen är ganska spretig och platt. Om det är medvetet är det ett intressant berättargrepp, men jag lutar tyvärr åt att det inte är det.
StureStenhög
2018-09-13
Lite kluven är jag till den här. Bigelow är en bra regissör, och på det tekniska planet har jag inget alls att klaga på. Det är också en intressant verklig historia i botten som jag inte hade koll på sedan tidigare, så filmen höll mitt intresse hela vägen. Det finns dessutom stundtals en enorm intensitet i motellsekvensen. Men det är även en sådan där film som inte lyckas dölja hur viktig den tycker att den är, kanske inte är intresserad av att göra det heller. Samtidigt säger den ingenting som inte redan sägs frekvent i den offentliga debatten, och då kan man fråga sig hur viktig den faktiskt kan vara. Den framstår snarare som direkt opportunistisk i sitt försök att rida på rådande stämningar. Jag är inte helt imponerad av skådespeleriet heller, men det är nog inte främst skådespelarnas fel, här finns helt enkelt inte mycket psykologi för dem att sätta tänderna i. Det får bli en stark tvåa
Barneyk
2018-07-21
Jag vet inte varför men Bigalow lyckas liksom aldrig engagera mig ordentligt. Jag borde bli engagerad av detta, men blir det inte. Det känns aldrig på riktigt, det känns alltid som en film. Det känns lite för tillordnat och jag vet inte, hon är väldigt hyllad av många men mig lyckas hon helt enkelt inte nå.
Raimo_1985
2018-06-26
Jäklarns vad tät den var! Hård, obehaglig och känns väldigt realistisk. Riktigt bra och övertygande skådespeleri. Ett djärvt men lyckat grepp är också att filmen drar igång direkt! Filmen göder frustrationen över detta ännu genomruttna, genomkorrumperade och äckligt super-rasistiska samhällssystem med sin lika genomruttna poliskår som tillsammans borde gå tillbaka och krypa ner i det illaluktande sophål som de kröp upp ur. Urk! Är detta Kathryn Bigelows bästa film hittills? Jag tror det!
Visa äldre kommentarer »