Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Det våras för sheriffen


Det ska dras en järnväg igenom den lilla sovstaden Rock Ridge. Marken kommer att bli värd en förmögenhet och man bara kan driva ut de som bor där nu. För att åstadkomma detta skickas det värsta gäng man kan tänka sig in, och en sheriff tillsätts som tros kunna tas om hand med lätthet.


Originaltitel Blazing Saddles
Regissör Mel Brooks
Manus Norman Steinberg, Andrew Bergman, Mel Brooks, Richard Pryor, Alan Uger
Genre Komedi, Western, 70-tal
Skådespelare Cleavon Little, Gene Wilder, Harvey Korman, Slim Pickens, Madeline Kahn, Mel Brooks, Burton Gilliam, Alex Karras, David Huddleston, Liam Dunn, John Hillerman, George Furth, Jack Starrett, Carol Arthur, Richard Collier, Charles McGregor, Robyn Hilton, Dom DeLuise, Don Megowan, Count Basie
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 31974
Filmnummer 18

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-07-27
Satt en trea sedan tidigare, tydligen. Gissar tjugo år el så. Såg om nu 2023-07-26 och behåller trean. Svag sådan. Småkul, men inte många höga garv. Säkert galet kul när det begav sig, men vi idag, snart femtio år senare, har sett liknande mången gång.
Tonti
2020-02-02
Både rolig och inte rolig, på nåt vis.
Starkbröl
2018-10-27
Mindes den här som jätterolig från barndomen men den är ju jättetråkig. Det är inte ens en satir eller komedi, utan en lätt maskerad uppfostringsfilm.
wasteoftime
2018-06-25
Det här är ganska mysigt, och ganska roligt. Och instinktivt ville jag nog sätta en tvåa. Eller ja, jag satte en tvåa. Men jag kan inte riktigt motivera den. Fast det är nära. Det finns många riktigt bra scener, och skrämmande nog är stora delar fortfarande högaktuell. Mel Brooks satiriska gärning till världen, ska man nog inte underskatta. 0,0 på SH-skalan.
Afflicter
2018-06-06
Bäst mot slutet när det spårar ur ordentligt. "Drive me off this picture!"
Raimo_1985
2018-04-03
Tar en liten stund innan den sätter igång men sen är det tokroligt helt igenom! :) Vilken humorfest! :)
myslas
2018-02-09
Jag vill inte påstå att Mel Brooks är lika rolig som Monty Python men i filmer som den här kommer han väldigt nära. Skitkul och helt utflippad antirasistisk satir. Cleavon Little gör det bra i huvudrollen men man undrar ändå lite grann "what if?" Richard Pryor hade fått rollen som Mel Brooks ville.
Kayuzuzu
2017-04-23
Rolig när den är anti-rasistiskt politiskt men i slutet känns det lite billigt. Jag gillar homoromantiken också ;) 3+
Diclonius
2016-10-22
Brooks karriär är ojämn, och när man ser hur bedrövliga de moderna parodifilmer som är hans närmaste arv är så är det lätt att hata honom. Men "Sheriffen" är helt enkelt briljant. Jag har aldrig sett NÅGON film oavsett genre, som grillar rasismen i Westerngenren (och för den delen det Amerikanska samhället) lika bra som denna. Up yours Nigger!
Thavox
2016-09-21
Den här filmen är suverän och håller än idag! Det enda som gör att den faller lite är slutet, det suger.
Visa äldre kommentarer »