Det ska va gôtt å leva - En film om Galenskaparna After Shave
När humorgruppen Galenskaparna slog sig samman med barbershop-kvartetten After Shave i början av 1980-talet blev det starten för ett stycke svensk underhållningshistoria. Under 40 års verksamhet har konstellationen gjort succé på tv, scen och bioduk, men också genomgått tyngre perioder med dödsfall och interna stridigheter. Här berättas historien om Galenskaparna och After Shave från början fram till idag.

Originaltitel | Det ska va gôtt å leva - En film om Galenskaparna After Shave |
Regissör | Anna Hammarén, Håkan Hammarén, Rasmus Ohlander |
Manus | Anna Hammarén |
Genre | Dokumentär, 2020-talet |
Ja, jag gillar GAS och visst var det trevligt att återse några klipp här och där men inte är det något speciellt. Då tar jag hellre fram en av mina DVD:er ur samlingen.
På ett sätt tycker jag det är fint att de får berätta sin historia själva, men som ett fan så saknar jag den så vanliga biten i dokumentärer där de hyllas av andra, för det förtjänar de, dessa giganter i svensk underhållningshistoria. Så, nu hyllade jag dem lite. Dokumentären i sig är mysigt trevlig med en lite hemvävd känsla och berättar övergripande om de viktigaste momenten. Gott så, men flertalet produktioner hoppas över och jag hade gärna sett ännu mer.
En dokumentär fullt enligt mallen och utan direkta filmiska kvaliteter så att säga, men är det välgjort och om något intressant så då sitter ju trean fast. Det är ändå kul att filmen spänner över en långfilmslängd, så att man får gå in lite på djupet i karriären, framför allt de tidiga åren. Jag hade nog velat se ännu mer av de senare grejerna (90-talet och så) lika djupgående, men ja ja. Gillar man Galenskaparna är detta förstås en mycket trevlig stund. Inget avancerat, men högst trivsamt!