Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Det grymma kriget


Filmen utspelar sig under andra världskrigets slutskede 1945 på Filippinerna. Den japanska kejserliga armén har reducerats till små grupperingar som gömmer sig i djungeln. Situationen för soldaterna förvärras allt mer och ett flertal tvingas hänge sig åt kannibalism, men soldat Tamura försöker överleva utan att ge upp sina principer.


Originaltitel Nobi
Alternativ titel Fires on the Plain
Regissör Kon Ichikawa
Manus Natto Wada
Genre Drama, Krig, 50-tal
Skådespelare Mickey Curtis, Eiji Funakoshi, Yasushi Sugita, Yoshihiro Hamaguchi, Osamu Takizawa, Masaya Tsukida, Mantarô Ushio, Asao Sano, Hikaru Hoshi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 165
Filmnummer 7637

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JimCarrey
2013-04-05
Måste erkänna att jag har en förkärlek för skildringar av östasiater som äter upp varandra. Det verkar ha varit lite av en nationalsport där borta i perioder. Gillade denna mycket mer än burmesiska harpan. Lika snygg men skönare ton i berättandet i övrigt. Visserligen finns de farsartade elementen här också men de blir härligt absurda i sin inramning. Ett vackert kaos där Ichikawa verkligen lyckas fånga naturen från sin bästa sida. Han gillar verkligen att strö ut kroppar överallt i det sköna. Riklig undergångsstämning och sköna karaktärer och repliker. Karaktärerna känns verkligen genuint bortom all sans av hunger och krigets vansinne.
Slowdive2
2012-07-06
Märker att jag nog har svårare att relatera till filmen, för att jag inte förstår språket och inramningen. Ett råd utifrån min egen erfarenhet blir därför att läsa på ordentligt om filmen innan du eventuellt ser den. Såvida du inte är relativt bekant med situationen på Filippinerna i slutet av andra världskriget. Misstänker att jag hade ryckts med mer i handlingen om den utspelats närmare vardagens hemtrakter - men det säger kanske mer om mig än om filmen.
SalotSar
2012-03-12
Snyggt foto.
TheJack
2012-03-06
Krig på film har nog aldrig känts lika irrationellt, mardrömslikt och absurt som det gör i Fires on the Plain. Riktigt bra!
rebelscum
2010-07-17
Härligt foto och skådespeleri, men jag grips inte så mycket som jag skulle vilja.
Myllo
2009-11-09
Höjer nu betyget till 4,7 eftersom filmen hela tiden dyker upp i mitt huvud med dess helt kompromisslösa skildring av en infernovandring utan återvändo.
KimEkberg
2009-07-09
Den här filmen kan man verkligen kalla det grymma kriget om man vill. Underbart febreryrande krigsskildring i fasansfullt läcker svartvit scope, med härliga surrealistiska inslag. Mycket bra och underhållande, men samtidigt frånstötande och obehagsfull. Skön animal killing på hunden också.
pellevin
2009-05-09
Hmmm...hyfsad krigsmisär med lite svartvitt gore. Den hjälpte mig dock att somna ett antal tillfällen och kändes väldigt budget.
Tonti
2008-02-27
En mycket anmärkningsvärd film. Tonen växlar mellan gravallvar och en slags absurd humor vilket stundtals skapar en mycket underlig och obehaglig känsla. Fotot är helt fantastiskt och slutet glömmer man inte i första laget.
tie-fighter
2005-10-09
Höjer den till 5.
Visa äldre kommentarer »