Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Det djävulska ögat


Vingårdsägaren Markis Philippe de Montfaucon blir kallad tillbaka till sitt slott Bellenac efter ännu en säsong av torka. Han ber sin fru och sina barn att stanna i London men de följer ändå efter honom. Väl där upptäcker hon att både Phillipe och alla som bor där beter sig väldigt underligt.


Originaltitel Eye of the Devil
Alternativ titel 13
Regissör J Lee Thompson
Manus Robin Estridge, Dennis Murphy
Genre Skräck, Mysterium, 60-tal
Skådespelare David Niven, Donald Pleasence, David Hemmings, Deborah Kerr, Emlyn Williams, Flora Robson, Sharon Tate, Edward Mulhare, John Le Mesurier, Michael Miller, Donald Bisset
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 82
Filmnummer 9887

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2016-06-10
Detta är en sådan historia, som jag skulle ha uppskattat betydligt mer i tonåren. En kvinna som blivit gift med en fransk vinbaron av en urgammal ätt, och vars son ska ärva titeln och slottet och hela härligheten! Och dessutom med övernaturliga inslag! :-) Nu ser jag på det nyktrare, och jag tycker att alltsammans är rätt fånigt och att slutet är otillfredsställande. Men visst går det att se i brist på bättre. Deborah Kerr är perfekt i rollen som den vackra, stiliga slottsfrun, och David Niven som adelsmannen
Dele
2014-06-21
Logiken må svaja, men detta är en riktigt stilig gammal skräckis, rik på atmosfär. Jag gillar upplevelsen och ger en svag betygsfyra.
Djason
2013-09-07
Ganska tråkig film. Trodde mer på denna med tanke på skådisar och att handlingen verkar intressant. Men det blir aldrig särskilt spännande.
Gigi1943
2013-05-13
Kanske godkänt om man sluppit se fru Kerr springa i högklackade skor och sekreterardräkt, jisses vilken LÖJLIG film, inte ens Niven var bra däremot är ju Pleasence intressant, kul gubbe!
sirkurt
2013-03-07
Deborah Kerr och några snygga scener kan inte rädda det här spektaklet.
RunRiot
2011-12-11
Vaddå torka? Tycker det regnar hela tiden... Jag förstår inte hur en film med den rollbesättningen kan vara så tråkig, en riktig besvikelse faktist. Hade Hitchcock gjort den hade det varit en "sämre" Hitchcockfilm. Allt hänger på manuset som bara känns studsigt och obegripligt. Och jag är ett stort fan av Sharon Tate, men hennes roll i den här filmen var ju bara helt värdelös.

2007-09-10
En 3+ kanske, hade lite högra förväntningar. Ganska intressant
MaraJade
2007-07-19
David Niven är bra men handlingen kunde ha varit mer spännande och framförallt mycket bättre.
Bomkia
2007-03-29
Inte särskilt skrämmande. 2+
Suspiria
2007-02-05
upplägg och skådespelarensemble som gjorda för succé i min värld. ändå var den lite sådär.
Visa äldre kommentarer »