Det

Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden.

Originaltitel It
Alternativ titel It: Part 1 - The Losers' Club, It: Chapter One
Regissör Andy Muschietti
Manus Gary Dauberman, Chase Palmer, Cary Joji Fukunaga
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Jaeden Martell, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Bill Skarsgård, Nicholas Hamilton, Jake Sim, Logan Thompson, Owen Teague, Jackson Robert Scott, Stephen Bogaert, Stuart Hughes, Geoffrey Pounsett, Pip Dwyer, Molly Atkinson, Steven Williams, Elizabeth Saunders, Megan Charpentier, Joe Bostick, Ari Cohen, Anthony Ulc, Javier Botet, Katie Lunman

Bokföringsprogrammet Mineko

Dele
2023-01-23
Finns en viss känsla här som håller i sig ett tag, och inledningsvis så funkar de överladdade skräckmomenten hyfsat. Efter ca 90 min så blir det dock för mycket och jag blir avtrubbad både vad gäller skrämsel och intresse.
LillaBlåaMus
2022-09-05
Vågade inte se miniserien från 1990 (hade knappast fått det heller då jag bara var sju) och har inte läst boken så jag är lyckligt omedveten om ändringarna. Håller med StureStenhög om det positiva (miljöer, tidskänsla och karaktärer) och negativa (den inte särskilt otäcka clownen). Kan tänka mig att clownscenerna fungerade bättre i bokform, och i tv-versionen om gestaltningen var mer subtil. Tycker att det i allmänhet är som läskigast när jag bara anar faran och fantasin får fritt spelrum, eller när verkligheten förvrids så att ondskan visar sig i det vanligtvis ofarliga (clownen, dockan, den till synes sympatiske karaktären). När clownen visar sitt rätta jag, vilket han gör tämligen omgående, blir han inte längre särskilt skrämmande utan mer av en cirkusclown. Jag är lättskrämd men de enda gångerna jag tittade bort var nog då Bills bror gick ner i källaren och då gänget skar sig i händerna under vänskapsritualen ...
2021-12-10
Det här var åtminstone ganska bra i vissa delar. Jag uppskattar 80-tals-känslan och de somriga amerikanska småstadsmiljöerna, och jag gillar dessutom de ovanligt icke-irriterande kidsen. Men jag tyckte om det här mer när de blir jagade av mobbarna än när de blir jagade av clownen. Filmen hade nog helt enkelt varit bättre utan all skräck, och i vanlig ordning är allt ganska random när det är Stephen King som ligger bakom. Det är svårt att se att clownen har någon strategi överhuvudtaget bakom sitt agerande, och det måste ändå sägas att han är direkt usel på att döda barn. Som skräckmonster blir han därför aldrig särskilt otäck eller intressant på något vis. Mycket blir bara lösryckt nonsens, och i slutet har jag helt tappat intresset. Någorlunda stark tvåa ändå tack vare de bitar som trots allt fungerar
QuiNonStultus
2021-11-08
Väldigt mycket indestructible heros här. Men, jag kan tänka mig att Bill Skarsgård tyckte att detta var en väldigt kul roll!
sodomiten
2021-11-17
Är det verkligen normalt att en unge i tjocka glasögon går runt och pratar om snoppar hela filmen?
Norpan0
2020-06-04
Inte ett dugg läskig.
Norpan0
2020-05-31
Inte ett dugg läskig.
norenorama
2019-10-07
Absolut värdelös, dock kände jag samma sak för "Kapitel 1". Jämför man med tv-versionen som kom ut 90 som sannerligen inte var perfekt så har denna absolut ingen känsla. Om du inte gillade "Kapitel 1" och hatade alla scener med den patetiskt tramstöntiga oskrämmande Skarsgård clownen så skippa denna, du kommer avsky den på precis samma vis.
YouAreNrIchi
2019-07-21
Kraftigt besviken, Pennywise känns inte trovärdig i den här versionen. Boken var mycket läskigare, plus att jag gillar inte hur de ändrade gruppdynamiken. The Losers Club skulle aldrig bråka på det där viset.
Sovande_mannen
2019-03-03
Första minutrarna va helt okej. Men gör men en remake håll er till originalet. Den kunde lika gärna hettat it part 2. Ingen remake känsla för mig. Riktigt bra soundtrack.