Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Det


Det kommer upp ur kloakerna. Det jagar oskyldiga barn. Det vet precis vad som skrämmer livet ur en - och Det försvinner aldrig. För trettio år sedan försvann flera barn spårlöst i Derry och några av deras kamrater tog upp jakten på "Det". Nu har "Det" visat sig igen och de sju barnen samlas åter, tre decennier senare, för att bekämpa ondskan. Efter Stephen Kings roman.


Originaltitel It
Alternativ titel Stephen King's It
Regissör Tommy Lee Wallace
Manus Lawrence D Cohen, Tommy Lee Wallace
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Tim Curry, Harry Anderson, Dennis Christopher, Annette O'Toole, Richard Masur, Tim Reid, John Ritter, Richard Thomas, Jonathan Brandis, Seth Green, Ben Heller, Emily Perkins, Olivia Hussey, Michael Cole, Marlon Taylor, Jarred Blancard, Frank C Turner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9067
Filmnummer 820

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av dumbass
\"Det\" är en riktig King-klassiker. De flesta minns \"Det\" som anledningen till att man blev livrädd för Ronald McDonald och Clownen Manne. \"Det\" bygger på en bok med samma namn av skräckm...   Läs mer »

Kommentarer


Sovande_mannen
2019-03-03
Blev lite besviken. Trodde att det skulle vara betydligt mera och läskigare. Men den var nog inte så när den först kom ut.
StureStenhög
2018-04-15
Jag kan möjligen ha sett den här någon gång i yngre dagar, men jag har ingen nostalgifaktor att falla tillbaka på, och en sådan hade nog behövts. För att vara en tv-produktion från 90-talet så håller den förvisso ganska bra klass på det filmtekniska planet, iaf fram till avslutningen, och så länge den fokuserar på kidsen är den ändå helt okej. Men som vanligt med Stephen King så är allt som har med handlingen att göra ganska random, vilket bara blir tydligare och tydligare ju närmare slutet vi kommer. Det är också lättare att bara ta det här för vad det är när det är barn som blir jagade av en clown än när det är vuxna som blir det. Trots den långa speltiden känns dessutom det mesta alldeles för underutvecklat, så att dela upp det på två filmer är nog ingen dum idé, och för en gångs skull känns det som att nyversionen har bra chanser att vara bättre
Misslovemovie
2018-01-27
Första delen är kusligt värre men det blir lite fånigt i den andra delen. Ska bli intressant att se hur den nya versionen kommer att bli.
Henkepedia
2017-12-30
Tramsig miniserie där barnskådisarna är bättre än de vuxna. Tim Curry räddar precis som vanligt
DrJW
2017-10-13
Den här var mer sorgsam än läskigt eftersom man verkligen känner för huvudpersonerna i den här filmen. Jag såg aldrig detta när jag var barn, men jag visste om den, och jag är ganska säker på att jag inte hade varit rädd för detta även om jag såg den här filmen som ett barn. Jag hade sannerligen inte varit rädd för Pennywise, visst jag tyckte att han såg rätt creepy ut när jag såg honom på omslaget för första gången, men hade jag sett honom i filmen så skulle jag inte ha varit rädd alls. Pennywise är mer rolig än läskig. Ta mig inte fel, jag älskade Tim Curry som Pennywise, det är en av de mest minnesvärda roller han någonsin har gjort. Han är väldigt underhållande och man kan se hur kul han hade att spela den rollen - men han är inte läskig. Filmen, tekniskt sett mini-serien, är inte så skrämmande alls, men den gjorde ett ganska anständigt bra jobb med att bygga spänningen och berätta en bra historia. Den hade två wtf-moment och berättelsen och filmens twist var rätt lam och en besvikelse, Stephen King kunde ha kommit upp med någonting bättre! Jag har inte läst boken men jag har hört att det finns en annan twist som händer och den låter så slumpmässigt och långsökt, jag undrar om dem kommer att använda den på remaken? Eller en bättre fråga, kommer dem att använda samma lame ass-twist som i den här och i boken?! Den är inte perfekt och historien har några brister, men den här var mycket underhållande att titta på och den är värt att se. Nu ska vi se hur remaken är......
Danny_Boy
2017-10-08
Tim Curry är enda behållningen i denna mini-serien.
Rai
2017-10-04
Det här är en klassiker, men den är inte riktigt lika bra som den nygjorda det...
uncle_funk
2017-10-02
Jag såg denna efter det att jag såg nyinspelningen, tack till att nyinspelningen finns, för detta var ju riktigt uselt. Vissa praktiska effekter var najs, men mycket annat var inte lika najs.
myslas
2017-09-13
Hade av någon anledning för mig att den här TV-filmatiseringen var betydligt bättre än så här men det märks rätt snabbt att det här är en lågbudgetaffär med stora brister. Självklart måste man måste göra vissa förändringar från boken men här har de valt att göra väldigt konstiga ändringar av detaljer som är svåra att förstå. Skådespelarinsatserna är väldigt ojämna men Tim Curry är utmärkt som Pennywise vilket förmodligen är den stora anledningen till att jag mindes filmen som bra. Hans insats är det enda riktigt positiva med filmen.
Björkman
2017-09-11
Första halvan var klart lovande med lite småcreepy tilltagande stämning och flera okej barnskådespelare. Sedan tappar filmen det mesta med taffliga effekter, svajiga skådespelarinsatser av de vuxna och svajig regi. Den enda som håller klassen filmen igenom är Tim Curry (men han är ju alltid bra så ingen större skräll). Det är dessutom en rad saker som sker som inte har någon större förklaring eller uns av logik. Eftersom så många skriver att man bör läsa boken istället så antar jag att det är bra mycket mer motiverat där varför vissa saker sker. Jag har i övrigt svårt att se att filmen riktar sig till vuxna utan mer till yngre tonåren, som åldern barnen i filmen är i, typ 12–16. Hade jag sett den som tolvåring hade jag säkert tyckt den var i alla fall liiite småotäck. Nu i vuxen ålder.. ingen höjdare. Stor besvikelse snarare. Svag tvåa.
Visa äldre kommentarer »