Dessa fantastiska män i sina flygande maskiner
I början på 1900-talet utlyser en brittisk tidning en tävling att flyga mellan London och Paris.

Originaltitel | Those Magnificent Men in Their Flying Machines, or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes |
Alternativ titel | Those Magnificent Men in Their Flying Machines |
Regissör | Ken Annakin |
Manus | Ken Annakin, Jack Davies |
Genre | Äventyr, Action, Komedi, 60-tal |
Skådespelare | Sarah Miles, Alberto Sordi, Benny Hill, Gert Fröbe, Jean-Pierre Cassel, Stuart Whitman, Eric Sykes, Robert Morley, Sam Wanamaker, Terry-Thomas, James Fox, Karl Michael Vogler, Red Skelton |
Underhållande film som dock tappar fart (haha) när själva tävlingen drar igång.
Denna nästan 50 år gamla film är mer en upplevelse i filmhistoria än i filmunderhållning. Tempot i handlingen är anmärkningsvärt långsamt i jämförelse med nutida filmer. Ofta finner jag ett lägre tempo ganska behagligt, men här går det nog lite för sakta för filmens bästa. Det dröjer lite för länge innan tävlingen äntligen är igång, för att ta ett exempel. Även humorn är ganska daterad även om driften med nationella identiteter är något vi även ser i dagens filmer (den kvinnotokiga fransmannen, den stela tysken etc.). Och förvisso, när det gäller kvinnosynen är den faktiskt mer modern i denna film än i många nutida filmer från Hollywoodfabriken.
En favorit sedan jag var ung. Riktigt underhållande film som funkar utmärkt som en söndagsmatiné. Det kan bli lite väl mycket anspelande på stereotyper men det är gjort med glimten i ögat. Väldigt fin rollista dessutom och filmen är värd att se enbart för Gert Fröbe.
Mina ögonbryn hänger uppe i stratosfären över hur groteskt dålig den här filmen är, men man kan ju alltid sitta och räkna coola människor i cameoroller.
charmig film, som får nåt mörk över sig om man tänker på att 1:a världskriget ligger precis runt hörnet och de flesta av flygarna i filmen kommer att störta brinnade nånstans över de franska skyttegravarna
I Love Flying!
helt underbar! älskade den när jag var liten, måste få tag på den igen!!
Det var en rolig liten film.
PS Ni såg väl vem som var brandchef. (Som stod i tornet)
Charmig gammal pärla!
tyska generalen var fantastisk, hade en harlig fanfar