Den vita stormen
1960 seglar tretton unga grabbar ut med skeppet Albatross. Under ett år på havet ska de skolas till män av den hårde men rättvise kaptenen Sheldon. Men naturens krafter är starka och livsfarliga...

Originaltitel | White Squall |
Alternativ titel | I orkanens grepp |
Regissör | Ridley Scott |
Manus | Charles Gieg Jr, Todd Robinson, Felix Sutton |
Genre | Drama, Äventyr, 90-tal |
Skådespelare | Jeff Bridges, Ryan Phillippe, John Savage, Caroline Goodall, Balthazar Getty, Jeremy Sisto, Scott Wolf, David Lascher, Eric Michael Cole, David Selby, Ethan Embry, Zeljko Ivanek, James Rebhorn |
Moby Dick möter To Sir With Love, men betyget dras ner av att jag tycker så illa om huvudkaraktären (alltså inte skådespelaren utan karaktären). Han gick vid ett par tillfällen alldeles för långt i sin uppfostran av pojkarna, och efter det kunde jag inte känna det för honom som jag gissar att det är meningen att man ska känna... Intressant om man vill lära sig om arbetet på ett segelfartyg dock, och tidsskildringen är också väldigt bra.
För länge sen jag såg denna, vågar inte betygsätta.
Jag trodde den skulle vara bättre. Men den saknar något som jag inte kan sätta fingret på. Den engagerade mig aldrig och till slut tyckte jag bara den var tråkig och långsam.
Scott är aldeles för säker och kompetent för att råka göra en dålig film, så även här, det är väldigt snyggt ibland överdrivet stilistiskt men man får exakt de känslor som man förväntas känna så det känns väldigt stabilt. Problemet är att det aldrig engagerar till 100%, manuset förlitar sig för mycket på det visuella.
Toppenfilm! Eye of the Wind gör den överlägset bästa rollen!
Bra och jävligt spännande.
Den här filmen är toppen!!!
Jason Marsden är ju också med här, men han fick visst inte bli omnämnd. =/
nu har jag sett den igen..och den är kanon