Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Den vilda flykten


Tiden är 1500-tal och platsen är Japan. Prinsessan Yukihime är tillsammans med generalen Rokurota Makabe på flykt undan fiender som vill åt det guld hon har med sig. Längs med flykten träffar de två stycken bönder som de lyckas övertala att hjälpa dem i utbyte mot rikliga belöningar om de kommer fram till sin destination i säkerhet.


Originaltitel Kakushi toride no san-akunin
Alternativ titel The Hidden Fortress
Regissör Akira Kurosawa
Manus Hideo Oguni, Ryûzô Kikushima, Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto
Genre Komedi, Action, Äventyr, 50-tal
Skådespelare Toshirô Mifune, Misa Uehara (I), Kamatari Fujiwara, Minoru Chiaki, Takashi Shimura, Susumu Fujita, Toshiko, Higuchi, Eiko Miyoshi, Kichijiro Ueda, Koji Mitsui, Tadao Nakamaru, Rinsaku Ogata, Shiten Ohashi, Ikio Sawamura
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1276
Filmnummer 7226

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2024-03-07
Lite ojämn, lite för fånig med rätt repetitiva skämt och gapig dialog, men ett par scener, som skallgången och eldfesten är verkligen fantastiska. Inte en av Kurosawas bättre, men en trea är den värd.
labi
2023-08-05
Kurosawa goes buskis. Lite småpajigt, men underhållande. Något seg mot slutet.
StureStenhög
2019-10-17
Efter att ha haft en trög start med Kurosawa, så börjar jag alltmer uppskatta honom, och jag blev förvånad över hur underhållande jag tyckte att det här var. Att western-filmen har influerat Kurosawa och att Kurosawa har influerat westernfilmen blir tydligt här, och jag gillar verkligen den känslan. Mifune är bra som den buttre hjälten, och de två clownerna blir inte så irriterande som de i teorin borde bli. Snygga historiska miljöer får vi också, och framför allt eldfestivalen är riktigt minnesvärd. Men här finns gott om strapatser som gör det till en medryckande resa
Strongbow
2017-01-31
Inte det djup som brukar känneteckna Kurosawas verk. Men ett hejdundrandes matinéäventyr som inte går av för hackor.
andybrando
2016-12-03
Strålande äventyrskomedi med en härlig, fullkomligt gravallvarlig rollprestation av Mifune. En av mina personliga favoriter.
BrutusBeefcake
2016-01-08
Lite besviken, förväntar mig så mycket mer av Kurosawa men jag har ändå en trevlig stund trots att filmen kanske är längre än vad den behövde vara och de två bönderna är lite för irriterande för många gånger. Men ett skönt och lättsamt äventyr som fungerar för stunden. (8/15)
Barneyk
2015-11-08
Riktigt bra, underhållande, rolig, spännande, snygg och sådär! Men det blir lite tröttsamt i längden.
KimEkberg
2015-09-21
schysst
Jämte
2015-04-06
Mer drag åt äventyr och action jämfört med tidigare Kurosawafilmer. Väldigt bra, bra skådespelare. Möjligen att den saknar en slag moralisk, etisk tema som kännetecknar de andra storslagna Kurosawafilmerna. Hursomhelst en väldigt stark fyra.
martineden
2015-01-01
*HÖJER FRÅN 4 TILL 5* Det må vara sant att detta "endast" är en äventyrsfilm och, visst, det är inte Kurosawas magnum opus, men den oerhörda kvalitet som genomsyrar denna produktion får andra filmer i samma genre att blekna! Det är rakt igenom lysande! Detta är förmodligen den bästa äventyrsfilm som någonsin gjorts. Manuset är fint fasat och lär oss att känna karaktärerna successivt som intrigen rullas ut. Mästerverk!!! Sug på den SOLIDUS!! ;-)
Visa äldre kommentarer »