Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Den tredje vågen


Johan Falk har inte jobbat på ett år efter att ha sagt upp sig från polisen. Helst av allt vill han flytta ut på landet, där han kan bygga upp en säker miljö för att skydda sin familj. Men ödet vill att han dras in i en rad mardrömslika händelser i Europa.


Originaltitel Den tredje vågen
Alternativ titel The Third Wave
Regissör Anders Nilsson
Manus Anders Nilsson, Joakim Hansson
Genre Action, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jakob Eklund, Irina Björklund, Marie Richardson, Lennart Hjulström, Nicholas Farrell, Ben Pullen, Sylvester Groth, John Benfield, Robert Giggenbach, Jacqueline Ramel, Pierre Deny, Emmanuel Limal, Hanna Alsterlund, Joram Voelklein, Joep Sertons, László Hágó, Jonatan Blode, Patrik Karlson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5697
Filmnummer 16000

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av Henkan
Vad exakt den tredje vågen är för något är vi inte riktigt kloka över när filmen slutar. Men det har något att göra med offentliga avrättningar, kravaller, tyska säkerhetsvakter, lönnmörd...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av velodrom
Den tredje vågen är en fristående fortsättning på Livvakterna (2001) och Noll Tolerans (1999). Johan Falks gamle chef Sellberg har fått ett toppjobb på Interpol och talar om en ny sorts ekonomi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av Rollywood
Efter Noll Tolerans (1999) och Livvakterna (2001) kommer här den tredje filmen om den stenhårde men något socialt obegåvade Johan Falk (Jakob Eklund) som ännu en gång hamnar i ett knivskarpt lä...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2022-11-06
En dålig Falk film. Några duktiga skådespelare höjer mitt betyg till en tvåa.
karlmats
2019-02-17
Ännu en svensk polisthriller som den här gången försöker differentiera sig genom att vara lite mer europeisk än vad man är van vid från den här genren. Skådespeleriet är väl lite sisådär på många håll men jag kände ändå första timmen att det här inte var så tokigt ändå. Idéen om ekonomisk brottslighet är ju intressant i grunden även om huvudantagonisten blir lite för mycket av en karikatyr på den ondskefulle bankdolmen. Sen ska det väl också sägas att filmen blir lite utdragen andra halvan och mycket blir lite för övertydligt för att det ska kännas som en helt välgjord film. Likt de två tidigare Falk-filmerna blir det en 2a, om än en hyfsat stark sådan.
Murvel48
2019-01-02
Det här var faktiskt den bästa av de tre första Johan Falk-filmerna. Fast man måste ju ha överseende med en del märkligheter och dumheter.
Rai
2018-02-04
Dessa filmer är så sämst!!! Men, men smaken är ju olika och tur är väl det!!!
Stygga-Vargen
2017-09-07
Allt annat än bra.
AlbinWesley
2016-11-11
Något bättre än Livvakterna, klart svagare än Noll tolerans.
Krille80
2014-11-06
En hyfsad svensk actionthriller, som är den tredje filmen om polisen Johan Falk spelad av Jakob Eklund. Välgjorda actionscener och hyfsad handling som är hyggligt intressant. 3+.
RichardEk
2013-07-27
Övertydlig och normativt enfaldig är denna tredje film i serien. 'Livvakterna' var riktigt bra och spännande men här spårar det sedan tidigare underliggande "enforcertemat" ur och blir en mästrande lektion i lag och ordning direkt riktad mot tittaren. Gäsp. Actionscenerna är på rutin, blodet pumpar ut ur kroppar på ett förutsägbart sätt och de engelska skådespelarna talar så där övertydligt som de gör när de är med i icke-engelsktalande produktioner. Gäsp.
emilstjernholm
2013-02-19
Väldigt ojämn film som trots allt är ganska spännande. Alltför många svenskar i rollerna som diverse européer dock.
orbis
2013-01-03
om man skall se denna filmen måste man varit arbetslös i minst 30 år för att inte tycka att man borde lagt tiden på något annat, skulle man ändå känna att man ödslat sin tid förstår jag det.
Visa äldre kommentarer »