Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Den siste samurajen


Kapten Nathan Algren anländer till Japan på 1870-talet för att träna kejsarens trupper i syfte att försöka bryta med den gamla traditionen av att lita på styrkan hos samurajerna, de tidigare anställda krigarna. Då Nathan blir sårad och tas till fånga av en grupp samurajer och får en inblick i deras kultur blir han osäker på om han valt rätt sida...


Originaltitel The Last Samurai
Regissör Edward Zwick
Manus Edward Zwick, John Logan, Marshall Herskovitz
Genre Drama, Action, Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, William Atherton, Billy Connolly, Tony Goldwyn, Masato Harada, Togo Igawa, Koyuki, Ken Watanabe, Shin Koyamada, Timothy Spall, Hiroyuki Sanada, Shun Sugata, Sôsuke Ikematsu, Aoi Minato, Shichinosuke Nakamura, Seizô Fukumoto, Scott Wilson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16942
Filmnummer 14244

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av gnoff
Kapten Nathan Algren är försupen och försörjer sig på att åka runt och göra reklam för gevär från Winchester. Största anledningen att han dricker är för att försöka glömma de brott mot...   Läs mer »

Skapad 2019-11-20 av EvilNed
Detta är en hollywoodfilm av högsta kaliber. Väldigt amerikansk och på sina ställen väldigt löjlig. Dock så får den ofta höga betyg eftersom det idag är en trend att gilla allt som har med ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av JoeZ
Det finns krigs filmer som visar att det är dumt att kriga, att det absolut inte finns någon som helst mening med det. Det här är en av dem filmerna. Filmen handlar om Nathan Algren (Tom Cruise) s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
När jag såg trailern, så tänkte jag genast att filmen skulle vara en ny \"De sju samurajerna\" från Akira Kuriosowa, men en modern och annorlunda sådan. Jag hade fel, men vad gör det, det är e...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-05-02
Det är trevligt att huvudpersonen i filmen är själva landet Japan, och ett försök att visa gammal japansk kultur i mötet med västerländsk modernitet, och inte Cruise eller Watanabe egentligen. Vacker och fotografiskt välgjord. Men filmen är otroligt förutsägbar, en smula tråkig trots allt slaktande, för lång, och tar en del vägar som inte är trovärdiga för fem öre. Att se Cruisezilla kämpa ner några hundra ninjor och sedan vänslas med änkan till en man han dödat gör bara att jag gapflabbar.
Rai
2022-01-12
Fina effekter, men så grym tråkig och Tom Cruise är ju alltid lika tråkig och ful..
karlmats
2019-07-23
Snyggt gjort, framför allt kostymerna, men det är väldigt förutsägbart och det är väldigt mycket känslomanipulerande stråkar och Zwick är så där extremt episkt filosoferande att han måste ha gråtit när filmen inte ens blev nominerad till Oscarsgalan i de stora kategorierna. Det är ju en ganska intressant historia i grunden, men det blir ganska ytligt och tillrättalagt och tyvärr hjälper inte Cruises närvaro heller trots att jag brukar gilla honom. Att den är nästan 160 minuter lång är ju också på tok för mycket, det måste ju få negativa konsekvenser för betygsättningen. Och i slutändan, vad har vi lärt oss egentligen, att hederskultur är bättre än modern teknikutveckling? Det är ju en romantisk tanke på nåt sätt, men är det verkligen nåt man kan sympatisera med även om samurajerna är en fascinerande historisk företeelse? Väldigt mycket Hollywood över detta och jag avrundar nedåt till en stark 2a.
sloburned
2019-03-17
Denna film har man sett innan man har sett den. Förutsägbar är ett alldeles för svagt ord för att beskriva Den siste samurajen. Sevärd men knappast mycket mer, förstår inte riktigt de höga betygen.
deswhip
2018-06-24
Flawless!
widez
2017-06-14
Den är bra! Bästa samuraj-filmen som jag har sett.

2016-11-14
Denne er fantastisk bra, så enkelt er det.
okidoki
2016-05-17
Plus för de vackra scenerierna och historielektionen. Minus för Tom Cruise, filmens längd och de obehagliga stridsscenerna.
Jamesa
2016-05-11
Faktiskt ganska bra trots allt.
Donedon
2016-04-11
Klart sevärd
Visa äldre kommentarer »