Den siste krigaren

En ensam utsvulten indian, Ishi, ertappas när han försöker stjäla lite kött i ett slakthus i Kalifornien. Forskaren Dr. Alfred Kroeber vid universitetet i San Francisco läser om händelsen i tidningen. Han känner på sig att det inte handlar om någon vanlig stöld.

Originaltitel The Last of His Tribe
Regissör Harry Hook
Manus Stephen Harrigan
Genre 90-tal, Drama
Skådespelare Jon Voight, Graham Greene (II), Anne Archer, David Ogden Stiers, Jack Blessing, Daniel Benzali, Angela Paton

mammene
2022-08-21
Kändes mycket som en studiofilm, lite stolpig, men samtidigt med en viss charm som följer med det. Man kan ju undra hur Ishi den sista av Yahistammen tyckte om att vara ett studieobjekt. Historien bygger på den "riktiga" Ishi som blev just det ett studieobjekt, att det är en tragisk historia hur urbefolkningen blev behandlade det går ju inte att komma ifrån. Här känns det som man vill sona sin skuld, men då stjälper över för mycket åt andra hållet. Kan bli för mycket av "godhet" också, och med det följer ansvar. Den hade sitt budskap det är helt klart, som jag kan tycka blev lite för övertydligt.
FLM
2012-03-24
En helt okej film om en mycket spännande människa.