1.6
1.6
Den sista jakten
I framtiden har bensin förbjudits och befolkningen tvingas köra elektriska bilar. Den före detta tävlingsföraren Franklyn Hart tröttnar på detta och tillsammans med en ung student kör han med sin bensinslukande racerbil genom USA, mot den fria staten Kalifornien. En gammal jaktpilot i ett antikt stridsflygplan får i uppdrag att stoppa honom.

Originaltitel | The Last Chase |
Regissör | Martyn Burke |
Manus | CR O\'Christopher |
Genre | 80-tal, Science Fiction |
Skådespelare | Lee Majors, Burgess Meredith, Chris Makepeace, Alexandra Stewart, Diane D'Aquila, George Touliatos, Harvey Atkin, Ben Gordon, Hugh Webster, Deborah Burgess, Trudy Young |
Ett fantastiskt koncept som mynnar ut i en... om man ska vara ärlig... tråkig hög med skit.
Och om inte det vore nog med tråkigt skådespel, och manus, så är klippningen värdelös.
Soppatorsk på den här bildystopin
Den här bilfilmen hade jag länge velat se. Börjar bra och egensinnigt i en framtida värld där det bara existerar cyklar och kollektivtrafik. En intressant tanke. Den fd racerföraren och kollektivtrafikambassadören bryter sig ur och kör mot gränsen i sin racer-Porsche med en trogen följeslagare som vågar sig bryta ur den gråa, ja-sägande massan. Ganska amerikanskt och individ-hyllande, halvtrist skådespel och långsamt tempo. Burgess Meredith knarrar på som pilot som får flyga snabbt flygplan igen. Kan tänka mig att filmen hyrdes ut friskt på sin tid.
Fick lite extrabetyg för Burgess Meredith,s strävan att ta död på besinförbrukaren och Chris Makepeace glada utstrålning då han fick sitta bakom ratten på det häftiga åket.
Ett halvroligt koncept som till en början verkar mycket lovande, speciellt om man gillar post-apocalypsefilmer med omnejd. Tyvärr är detta alldeles för barnvänligt och segar ut ordentligt emellanåt.
svag trea, inte så urusel som mannen ovan nämner.
Tycker han skulle bombat lasern i slutet där.
Vilket fruktansvärt dåligt, osammanhängande, ologiskt skräp!