Den sista fienden
Efter fyra år i Kina återvänder Stephen Ezard till England för att begrava sin bror Michael. Han kommer hem till ett förändrat land, där staten har sina medborgare under konstant uppsikt. Michael jobbade som biståndsarbetare i Afghanistan, och efter begravningen möter Stephen Michaels fru Yasim. Det visar sig att hon gömmer en svårt sjuk flykting, och snart börjar det uppstå frågetecken kring Michaels död.

Originaltitel | The Last Enemy |
Regissör | Iain B MacDonald |
Manus | Peter Berry |
Genre | Drama, Mini-serie, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Benedict Cumberbatch, Anamaria Marinca, Max Beesley, Robert Carlyle, Eva Birthistle, Geraldine James, David Harewood, Alex Caan, Christopher Fulford, Ovidiu Niculescu, San Shella, Paul Higgins, Emil Hostina, Rupert Procter, David Calder, Alina Ioana Serba |
Lite snurrigt emellanåt, men spännande trots allt. Robert Carlyle är som vanligt suverän.
Håller med föregående talare. Inte skitbra, men klart spännande. Inget väldigt originellt manus, men Carlyle höjer den klart. Allt bättre mot slutet.
Spännande som sagt. Obehagligt slut. Usch, ja.
Stör mig väldigt mycket på att allt som händer på datorerna blippar så jäkla mycket.
Tre betygsättare? Var det så få som såg denna serie, den var inte skitbra men den förtjänar bättre än så, mycket välspelad med en cool Carlyle som lite extra krydda, dessutom väldigt aktuell med dagens Ipred-lagar och övervakningskameror. Serien finns på Svt Prima om du vill se....
Ooh, det är spännande!