Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Den röda vargen


Ett mord på en journalist i norra Sverige kopplas till ett tidigare terroristdåd. Annika Bengtzon ger sig in i en jakt som leder henne in i en spiral av terrorism och kvarlevor av en sextiotalsaktivism med kopplingar ända in i regeringen. Baserad på romanen "Den röda vargen" av Liza Marklund från år 2003.


Originaltitel Den röda vargen
Alternativ titel Annika Bengtzon: Den röda vargen, The Red Wolf
Regissör Agneta Fagerström-Olsson
Manus Antonia Pyk, Björn Paqualin
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, Erik Johansson (II), Felix Engström, Richard Ulfsäter, Hanna Alström, Anna Azcarate, Marika Lindström, Rolf Degerlund, Göran Forsmark, Per Ragnar, Albert Lazzo, Tommy Andersson, Annika Hallin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 505
Filmnummer 98490

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


yrkeschaufföre
2019-01-27
Jag har inte sett nån Annika Bengtzon-film innan men tycker att det ser ut som det mesta annat i samma genre, kan tänka mig att se mer.
Rai
2018-01-23
Alla dom här filmerna är totalt värdelösa...
supermancover
2017-07-27
Bäst hittills, men fortfarande inte mer än en tvåa.
Djason
2014-03-24
En av de bättre filmerna jag sett hittills med Malin Crépin som Annika Bengtzon. Helt ok handling som känns ganska relevant med alla vänstergrupper som finns i Sverige idag, även om detta känns aningen långsökt. Hyfsat spännande till den ganska barnsliga upplösningen.
Hogman
2014-03-23
Min första i denna serien, ungefär som förväntat
AlbinWesley
2014-03-23
Inte särskilt bra. Framför allt fattar jag inte var norrländskan är. Fast det är kanske inte största problemet. Aja, bättre än förra delen jag såg men jag känner inte att jag borde fortsätta riktigt... Går nästan an.
amonamarth
2013-11-23
Gillar de här filmerna! Tycker det är mer spännande att följa en reporter och inte bara poliser som i de flesta andra kriminalare. Dock var just den här inte så jätteintressant eller spännande, finns bättre i den här serien.
Jennyshima
2013-10-24
Här bygger filmen på en av de bättre böckerna om Annika Bengtzon. Crepin levererar som vanligt men resten är inte så bra. Kul att vi får se Luleå i alla fall.
RichardEk
2013-06-29
En tunn story, en förutsägbar händelseutveckling och en orimlig upplösning. Det ligger något komiskt i hur Annika Bengtzson i nästan varje film ska slåss med män dubbelt så stora som hon själv, och vinna. En upplösning med våldsinslag har alltid varit helt onödiga inslag i denna genre (den grävande reportern), det är bara en ihålig eftergift för att tillgodose den på kriminalberättelser frossande svensken. Filmens största behållning är att den inte utspelar sig i Stockholm, utan i Luleå, lite miljöomväxling.
Gigi1943
2013-06-27
oj oj oj så överens vi är. Undras hur Liza M har reagerat på alla dessa dåliga filmversioner (har nu sett alla 6), detta var ett verkligt sovpiller, z z z z z z z z
Visa äldre kommentarer »