Den osynlige

Den ljuva mardrömmen om studentfesten får ett abrupt och chockartat slut. Men det är bara början.

Originaltitel Den osynlige
Regissör Simon Sandquist, Joel Bergvall
Manus Mick Davis
Genre Drama, Thriller, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Gustaf Skarsgård, Tuva Novotny, Li Brådhe, Thomas Hedengran, David Hagman, Pär Luttrop, Francisco Sobrado, Joel Kinnaman, Jenny Ulving, Anna Hallström, Catherine Hansson, Per Burell, Gabriel Eriksson

Bokföringsprogrammet Mineko

2017-11-17
Inte alls bra film...
2016-10-27
En av de bästa filmerna som gjordes under 00-talet. Filmen är väldigt spännande och välgjord och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig, särskilt Tuva Novotny - filmen hade inte blivit lika bra utan henne.
HerrNenne
2016-08-26
Efter en ganska tafflig, typiskt svenskfilm-start, så började den växa ordentligt halvvägs in, hittade sin plats och blev faktiskt riktigt bra. Lider en del av att det är väldigt olika nivå på många av skådespelarna, några riktigt risiga och några oväntat bra. Li Brådhe bör framförallt framhållas.
LacombeLucien
2015-07-17
Underhållande men inte bra.
2014-10-30
Här bjuds man på en underhållande och högst intressant idé som inte alls känns som vardagsmat i vårt avlånga land. Även om filmen här och där blir smått löjlig så är den spännande hela vägen och idén levereras på ett bra och relativt övertygande sätt. Det här var överraskande bra och ett mycket välkommet tillskott till svensk film. 3+
Tatty
2014-01-17
Lite stark film som är lite sorglig. Bra film tycker jag och den är omtyckt att titta på fler ggr.
JimCarrey
2012-12-15
Väldigt dåligt skådespeleri. Har inte läst boken men bitvis bra manus. Gillade särskilt kärlekshistorien och hur karaktärerna attraherades av att de var lika på nått sätt de inte riktigt förstod, man skulle kunna se de övernaturliga delarna som en metafor för det förhållandet. Men ja sammanlagt är det här en för dålig produktion för att det ska vara riktigt njutbart att titta på, det finns en amerikansk version som är bättre i regi och skådespeleri men tyvärr är lite amerikaniserad och jag tycker man har ändrat några viktiga detaljer men skulle ändå rekomendera den framför den här filmen
Xenox
2012-07-22
Rätt hyfsad thriller.
Godamodern
2012-06-10
Jag surfade runt på youtube och hamnade i det jag trodde var ett kort filmklipp men visade sig vara en hel långfilm och lång var den. Lång och seg trots bra handling med otroligt dåligt skådespeleri. Jag är glad att jag inte betalat biobiljett för att se den!
ziferN
2012-02-09
Spännande, gripande, underhållande och faktiskt bra för att vara svensk, samt så är storyn intressant. Både Gustaf Skarsgård och Tuva Novotny gör ett väldigt bra jobb med sina roller och filmen lyckades faktiskt väldigt bra att hålla mig intresserad och underhållen från början till slut trots att jag hade sett remaken sen innan. Denna är självklart en smula bättre än remaken och förtjänar absolut en stark trea i betyg!