Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Den enda rätta


Vi får följa med några par i deras vardagsliv med många igenkännande situationer och förvecklingar. Möt hudterapeuten Sus, den eldige italienaren Sonny, nervvraket Lizzie och den lätt tafatte köksmontören Niller. Alla är så säkra på hur de vill ha det och vem de vill ha det med, men när de väl hittar den enda rätta kan det visa sig vara en helt annan...


Originaltitel Den eneste ene
Alternativ titel The One and Only
Regissör Susanne Bier
Manus Kim Fupz Aakeson
Genre Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Rafael Edholm, Paprika Steen, Sidse Babett Knudsen, Niels Olsen, Søs Egelind, Sofie Gråbøl, Lars Kaalund, Hella Joof
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 673
Filmnummer 72

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2020-08-31
Mycket underhållande. Att den är lite overklig och så kan man leva med då Bier själv kallar den en saga. Jag brukar inte gilla historier med kärlek vid första ögonkastet, men här är huvudkaraktärerna så charmiga att jag fören gång skull köper det. Underhållande biroller finns det också.
Barneyk
2017-08-07
Tycker inte den lyckas träffa riktigt rätt i tonen för mig, dödsfall i Seinfeldsk anda funkar inte för mig. Helt okej dock med ett par fina poänger, men mer än en tvåa räcker det inte till.
Dele
2015-08-01
En godhjärtad men smått ansträngd historia på väl beprövat manér. Inte särskilt spännande, men trevlig om en inte sett alltför många av de 1000-tals liknande dramakomedier som finns därute.
Krille80
2014-11-20
En mycket dansk film, varm och god. Mänsklig och kärleksfull från början til slut. Gillar man danska komedier kommer man att älska denna. Härlig humor blandad med romantik och på många sätt är danskarna bättre än både amerikanerna och britterna på att göra romantiska komedier. Danskarna får det man tittar på att kännas verkligt. Mycket bra och kul.
Hypostas
2013-10-19
Sidse Babett Knudsen är otroligt vacker i den här filmen, men Rafael Edholms fejkade brytning är enormt pinsam och påfrestande.
StureStenhög
2013-07-13
Det tycks aldrig slå fel, när Susanne Bier gör drama så blir det väldigt bra, men när hon gör komedi så blir det inte bra alls. Man etablerar i princip alla filmens skämt redan i de första scenerna, de är inte roliga då, och det blir väldigt tröttsamt när hela filmen sen består av variationer på dessa skämt. Alla karaktärer är otroligt karikatyriska, den centrala kärlekshistorien känns framtvingad, och det finns ingen i det här jobbiga gänget som man riktigt kan gilla. Undantaget är möjligtvis ungen, och filmen är faktiskt bäst när den fokuserar på henne, det tillhör inte direkt vanligheterna. Jag ska dessutom ge filmen att den lyckas skapa en hyfsat originell story för att vara en film som helt och hållet förlitar sig på det icke-originella formatet för en romantisk komedi. En viss trivselfaktor infinner sig också, men en komedi står och faller med sin humor och sina karaktärer, och på det planet är det för dåligt
mammene
2013-07-09
Parodi på steriotypiska karaktärer och lite humor här och där, men det kändes lite väl ansträngt och drygt. Bier har gjort bättre, men ändå roligt att ha sett.
JimCarrey
2013-05-28
Rolig komedi
Hannats
2012-05-17
Visst den är rätt stereotypisk och osannolik men rätt rolig och mysfaktorn väger upp. Och den har fortfarande ett av de bästa filmcitaten i världshistorien; "hvis i var ludobrikker, var i så slået hjem nu?"
benrock_90
2012-04-24
gillar skarpt de obskyra inslaget att flertalet saker luktade "løg"
Visa äldre kommentarer »