Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Den blodiga snaran


Vincent Price spelar en sadistisk häxjägare som hittar besatta människor där det passar honom.


Originaltitel Witchfinder General
Alternativ titel Matthew Hopkins: Witchfinder General
Regissör Michael Reeves
Manus Louis M Heyward, Ronald Bassett, Tom Baker, Michael Reeves
Genre Skräck, 60-tal
Skådespelare Vincent Price, Rupert Davies, Ian Ogilvy, Hilary Heath, Robert Russell, Nicky Henson, Tony Selby
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 256
Filmnummer 9371

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2022-02-19
Det här föll mig inte alls i smaken, jag vill att min Price ska ha med hela campingutrustningen när han anländer till inspelningen och här är han alldeles för seriös för min smak. Nog för att det var en verklig historisk person han spelar, och mycket är säkert en realistisk skildring av hur hemskt det kunde vara under den här perioden, men det blir för mycket av en uppvisning i alltings jävlighet för min smak. Jag bryr mig heller inte om nån av de goda karaktärerna. En sorts cancel culture á la 1600-tal där vem som helst kan få smaka på hängsnaran, men jag blir ganska uttråkad trots allt onödigt våld. En svag 2a.
Afflicter
2022-02-06
Känns mera som ett tv-serieavsnitt än en film. Vincent Price är enda behållningen, resten känns billigt och förhastat, men man har i alla fall satsat hårt på kvinnliga skrik.
haajen
2019-06-03
Superb historisk film med mycket bra spel av Price, fint foto och väldigt dyster stämning. Grym film!
Tsurugi
2017-11-28
Har så klart inget med “katolicismens framfart” att göra (häxjägaren är protestant och katoliker är offren i filmen) utan utspelar sig under Cromwells fortsättning på en lång förintelsekampanj mot katolicismen och katoliker i Storbritannien som bland annat utmynnade i folkmord på Irland. Men folk ser väl vad dom vill. Kärlekshistorien är viktig för storyn men känns ändå rätt svag och oengagerande. Genomgående vemodig film som jag tycker är sevärd trots att den känns ganska åldrad vid det här laget.
pufred
2015-01-03
Historiskt episkt melodrama med lite skräckschabloner. Blod, tortyr, häxbränningar, vattenprov, hängningar och skrik..massa skrik. Den känns stundtals nästan lite parodisk åt monty python-hållet. Vincent Price är rätt bra men ännu en gång så förstör kärleksparet och schablonhjälten det mesta. Musiken är kärlekssentimental och känns också parodisk. En besvikelse men jag gillar karaktären och tiden. 2+/3-
Gordyal
2014-05-11
Det luktar lite mesig Hammer, men det smakar mumma av smuts och feel bas-sleaze.Katolicismens framfart är svår att skoja bort, så emellanåt är det genuint obehagligt (även om detta inte är jämförbart med den grymmare "Mark of the Devil"). Andra halvan tappar filmen lite fart när det blir något halvtrött "historiskt action-äventyr" av det hela, men detta avhjälps mot slutet. Price är lysande hela tiden. (9-/15)
KnightVision
2014-05-04
Besviken.

2013-12-30
riktigt bra! Stark 3a!
voyageur
2013-04-12
Vincent Price är enda behållningen.
martineden
2012-12-06
[rek. 3] Jag förstår fullständigt, efter att ha sett denna film, dess kultstatus hos skräckentusiaster! Ett mycket bra manus får liv av handfast och enhetlig regi. Gillar den historiska bakgrunden som utgör berättelsens premiss och hur den engelska landsbygden spelar en central roll i filmens miljöer. Vincent Price har här gjort sig av med alla sina "campa" later och mycket obehaglig i filmens pseudonymiska titelroll. Även om den kvinnliga huvudroll är sådär är filmen en triumf. Jag inleder med att varsamt ge den en stark trea. Jag kommer dock definitivt se denna igen och det bådar gott för ett högre betyg i framtiden. Bra! Bra! Bra! 3+/4-
Visa äldre kommentarer »